Gå til hovedsiden

Kristin Rotevatn Nyberg er en av Norges fremste Tech-kvinner

For sjette året på rad har Abelia og ODA-Nettverket kåret Norges 50 fremste tech-kvinner. I år har vår Kristin Nyberg blitt nominert og trukket frem som en av de fremste Tech-kvinnene i Norge.

Formålet med denne kåringen er å løfte frem talenter og gode forbilder som kan inspirere flere kvinner til å velge teknologi. Visma er glade for og stolte av å kunne annonsere at Managing Director i Visma bWise, Kristin Nyberg, er kåret som en av Norges fremste Tech-kvinner i 2022.

«Det er veldig spesielt. Jeg kjenner på en ydmykhet og en takknemlighet, og synes det er veldig stas. Også kjenner jeg på kampviljen. Dette er viktig og vi må være rollemodeller fordi vi trenger flere kvinner i vår bransje», sier Kristin Rotevatn Nyberg, Managing Director i Visma bWise

Vi trenger flere kvinner i IT

Å ha en mangfoldig arbeidsstyrke er viktig for alle virksomheter i dag. Å bygge morgendagens samfunn er et altfor stort ansvar til at bare deler av befolkningen skal kunne ha en påvirkning på det. Teknologi for ulike behov bør derfor bygges av mennesker som forstår disse behovene; med andre ord en mangfoldig arbeidsstyrke.

–  Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men fortsatt er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia i en pressemelding. 

Vi er heldige og har så stor andel kvinnelige kolleger i Visma bWise. Dette gjør oss til en mer attraktiv arbeidsplass. Kristin er en forkjemper for mangfold og ønsker alle velkommen, med en romslighet og fleksibilitet for de ansatte som vi tror gjør oss mer attraktive uansett hvilken livssituasjon den ansatte er i. Som kvinnelig toppleder viser Kristin også at ingen jobb er for stor.

Les om hvordan vi i Visma jobber for å skape mangfold og inkludering i selskaper her

Mer enn en Woman in Tech

Kristin Nyberg er ikke bare en “Woman in Tech”, men også en “Tech-Woman”. Hun er en erfaren teknolog, utdannet sivilingeniør og har selv jobbet som utvikler i mange år. Kristin har ledet i både små og store softwareselskaper. Hun kan produktene vi selger og er like imponerende i et kundemøte som en medarbeidersamtale. 

Det er tre år siden Kristin tok over som Managing Director i Visma bWise. Hun har med sin bredde og evne til å tenke langsiktig, skapt et solid kunnskapsmiljø innenfor Tech. Siden da har selskapet hatt svært positive endringer, ved at det vokser og er mer lønnsomt. 

Dette skriver hennes kollegaer i nominasjonen:

«Vi mener nøkkelen er at en kunnskapsbedrift best ledes av en teknolog. Kristin er jo dette av utdanning, men også med tung praktisk erfaring. I tillegg behersker hun ledelse, og ikke minst evnen til å se og motivere kollegene, samt evne til å prioritere og til å kommunisere», skriver hennes kollegaer i nominasjonsteksten. 

Kvinnelige forbilder betyr noe – men vi trenger flere

Uten kvinnelige rollemodeller innen teknologi kan det være vanskelig for andre kvinner å forestille seg selv i en bransje som ofte identifiseres med mannlig ledelse og stereotypier.

Synlige kvinnelige rollemodeller kan føre til et skifte i disse oppfatningene, og teknologiselskaper har ansvar for å promotere sine kvinnelige ansatte både i og utenfor organisasjonen. Heldigvis har kvinnelige grunnleggere og teknologiledere blitt mer merkbare de siste årene gjennom initiativer som nettverk og mentorprogrammer.

Det er nettopp derfor Kristins kollegaer valgte å trekke henne frem som en av Norges fremste Tech-kvinner. Som en forkjemper for mangfold er hun opptatt at Tech-bransjen er for alle og motiverer sine kollegaer til å få til det de ønsker. 

Å jobbe i teknologi er fundamentalt misforstått

«Teknologi er mer enn koding»

Vi må redefinere hva det vil si å jobbe med teknologi. Teknologi er mer enn koding. Å skape en karriere innen teknologi er for alle, men mange har en dårlig forståelse av hva det å jobbe i denne bransjen faktisk innebærer.

Ettersom teknologibransjen blomstrer, må mange spennende nye roller fylles i fremtiden. Det gir rom for folk med forskjellige bakgrunner, interesser og muligheter. Selvfølgelig trenger vi dyktige programmerere, men vi trenger også folk som forstår hvordan teknologien kan brukes i bedrifter og samfunn for å skape en bedre arbeidsplass og samfunnet som helhet. Å jobbe med salg, produktutvikling, kundeopplevelser og juridiske krav betyr også å jobbe med teknologi.

Mest populære