Gå til hovedsiden

Komplett kontor på Bygda eller Bygdøy

Plutselig ringte telefonen min samtidig som nummeret også dukket opp på skjermen foran meg. Jeg skjønte ingenting…

Jeg har kontor langt fra Oslo, og har i flere år spart enormt mye tid, utgifter og flydrivstoff ved å avholde møter over nett. Det finnes utallige løsninger for online møter, og Microsoft sin satsing er integrert mot Office og heter Lync. Kort fortalt kan man her avholde møter med lyd, video og skjermdeling, eller bare skrive lynmeldinger til kolleger. På den måten har jeg holdt kontakt med kunder og kolleger i Oslo og andre deler av landet, og spesielt vil jeg fremheve at møtene blir svært effektive og fokuserte på denne måten. De som ikke har kjøpt Lync, kan gratis laste ned Lync Attendee og delta på møter.

Når telefonen min plutselig er en del av Lync, kan jeg i prinsippet sette på meg headset om morgenen og legge telefonen et godt stykke unna. Samtaler startes eller mottas med Lync, og i andre enden er det mitt telefonnummer som dukker opp når jeg ringer. Noen vil kanskje fremheve det å slippe strålingen fra mobilen som det viktigste, men for andre er det muligheten til å benytte begge hender som er viktig. I tillegg får man så god lydkvalitet som man vil dersom man bare har en mikrofon som er god nok på headsettet. Mange telefoner får nemlig svært dårlig lyd etter en tid fordi mikrofonmembranen skades av regn, fuktighetskrem, cola, kebabdressing eller hva det nå er alt som søles på telefonen fra tid til annen. Og god lyd på telefonen er en underkjent kvalitet i en tid der det er mye fokus på hurtighet, kapasitet og apper.

Det er fint å treffe folk en gang i blant, så jeg har leid et lite kontor i et næringsbygg for å treffe levende mennesker i hverdagen. Og med telefonen koblet til Lync har jeg fått et komplett kontor på bygda – i min jobb fungerer det i alle fall fint.

PS: Du kan kontakte Visma Academy, dersom du trenger kurs i Lync, [email protected]

lync-screendump

Mest populære