Gå til hovedsiden

Hva mener nordmenn om digital fakturabetaling?

I en landsdekkende markedsanalyse om regningsbetaling kommer det fram at 9 av 10 nordmenn foretrekker digitale betalingsmetoder som eFaktura, AvtaleGiro og Vipps. Her kan du lese mer om hva analysen avdekket om vårt forhold til digitale fakturaer.

I en landsdekkende markedsanalyse utført av Opinionen i 2017, kom det fram at vi opplever eFaktura og AvtaleGiro som raskt, trygt og enkelt. Hele  9 av 10 foretrekker digitale betalingsmetoder som eFaktura, AvtaleGiro og Vipps.

Bakgrunnen for markedsanalysen var Visma sitt ønske om å avdekke nordmenn sine vaner og holdninger om eFaktura, samt hvordan vi ønsker å motta/betale våre fakturaer. Markedsanalysen ble gjennomført av Respons Analyse og inkluderte 1002 respondenter i alderen 20 – 75 år.

Betaler på forfallsdato

En tidligere undersøkelse gjennomført for kreditthånderingsselskapet Intrum Justitia viser at norske forbrukere bruker i gjennomsnitt 22 dager på å betale for seg, en uke lengre enn betalingsfristen.

I følge markedsundersøkelsen gjennomført av Opinionen sier derimot 74% av oss at det er mer sannsynlig at vi betaler før eller ved forfall hvis faktura mottas via mobil eller nettbank, sammenlignet med e-post og post. Faktiske tall viser at så mange som 88% betaler på forfallsdato ved bruk av digitale faktura. Til sammenligning er 54% av fakturaer som sendes via post betalt ved forfall.

Spar ressurser med gode rutiner

Mange fakturaer blir ikke betalt i tide, rett og slett på grunn av uoppmerksomhet. For å unngå arbeidskrevende og kostbar oppfølging av ubetalte fakturaer, er det derfor essensielt å hjelpe kundene over på digitale kanaler. Slik får du frigjort tid og ressurser internt, samtidig som du gir kundene dine en bedre opplevelse.

Markedsanalysen viser at digitale kanaler gjør oss nordmenn til bedre betalere. For norske virksomheter er det derfor mye å hente ved å øke volum på digitale fakturaer, og legge til rette for enkel og effektiv betaling.

Tilby det kunden forventer

Digital distribusjon av fakturaer er ikke bare mer effektivt og kostbesparende, det er også i tråd med hva kunden ønsker.  I tillegg får du bedre kontroll ved at utsendelser lar seg enklere overvåke.

Ved å ta i bruk vår nye løsning for fakturadistribusjon kan du enkelt øke digitaliseringsgraden og effektivisere utsendelsen av digitale fakturaer. Systemet sjekker automatisk tilgjengelige distribusjonskanaler (eFaktura, AutoGiro, Vipps, digital postkasse, e-post), aktiviserer nye avtaler og vil alltid finne den beste løsningen basert på kundens preferanser.

Mest populære