Gå til hovedsiden

Hälsa på årets Management Trainees

Efter en hektisk introveckan som avslutades med caselösning på fjället har nu traineerna kommit igång med sina projekt. Magne, Joakim, Daniel, Eline, Lise och Stian representerar flera skolor i Skandinavien men är alla i skrivande stund placerade på huvudkontoret på Sköyen, Oslo. Här kan du läsa mer om deras bakgrund och varför de valde att bli Management Trainee i Visma.

Magne

Hei, mitt navn er Magne Klonteig Nielsen, og kommer fra Sandvika som ligger 2 togstopp fra Visma HQ her på Skøyen. Jeg har gått på NTNUs Entreprenørskole, en linje med fokus på forretningsutvikling, teknologiledelse og entreprenørskap.

Det var en rekke faktorer som gjorde at det ble Visma for meg. Først og fremst er Visma et selskap i stor vekst og befinner seg i en spennende og dynamisk bransje. Selv om Visma er et stort konsern blir innovasjon og den entreprenørielle ånden bevart og fostret. I en slik virksomhet er det mange muligheter for personlig og karrieremessig vekst, noe som appellerte til meg.

Traineeprogrammet fremsto som en unik mulighet til å tilegne meg innsikt i hvordan de ulike divisjonene og virksomhetene i konsernet opererer. Samtidig ønsket jeg en variert hverdag, med utfordringer, ansvar og påvirkningskraft, noe jeg visste de ulike prosjektene i Traineeprogrammet ville tilby. Det er høyt tempo, hvor vi blir eksponert for, og får være med å løse flere av de utfordringer Visma står overfor. Som Management Trainee opplever jeg at våre bidrag og innspill blir tatt på alvor, noe som motiverer og engasjerer meg i hverdagen.

Joakim

Mitt namn är Joakim Svantesson och jag har en civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi från KTH i Stockholm.

För mig var utvecklingsmöjligheterna en viktig aspekt när jag letade efter potentiella arbetsgivare. Visma är ett företag som står i startblocket på en väldigt spännande resa, vilket skapar många intressanta framtida möjligheter. Som Management Trainee kretsar året kring fem huvudprojekt. Detta betyder i praktiken att man får möjlighet att byta både land och dotterbolag, varför man skaffar sig bred kunskap om hur företaget som helhet fungerar. Redan i det första projektet får man axla ett stort ansvar som projektledare. Inlärningskurvan är mycket brant och man får hela tiden utmana sig själv. Det ska dock tilläggas att man aldrig är själv, då man alltid omges av duktiga och hjälpsamma kollegor. Sammanfattningsvis trivs jag hittills väldigt bra.

Mitt första projekt är på Software Labs, vilket är en utvecklingsavdelning, och handlar om att förbättra en teknisk plattforms governance. Detta ska bland annat hjälpa Visma till att bli effektivare och snabbare när det kommer till lansering av nya produkter. Väldigt intressant projekt!

Daniel

Hej! Jag heter Daniel Hellqvist och kommer ifrån Mariestad (ja, samma stad som ölen) men tog min kandidatexamen i International Management på Jönköping International Business School med utbytesterminer i Kanada och Österrike. Efter ett kort äventyr i Tyskland flyttade jag till Uppsala för att läsa en master i Management, Kommunikation och IT som jag avslutade nu i juni.

Vad jag letade efter hos en arbetsgivare när slutet av min utbildning närmade sig var huvudsakligen tre saker som jag alla fann i Vismas Management Trainee program:

  • Tidigt ansvar – för det är då jag lär mig bäst.
  • Möjligheten att pröva på olika roller – eftersom det kändes svårt att veta exakt vad jag vill göra efter studierna.
  • Ett företag i tillväxt – eftersom det då finns utrymme för nya möjligheter och idéer.

Mitt första projekt som startade för cirka två veckor sedan är på Visma Collectors AS där jag arbetar med att öka kundnöjdheten genom förbättrad kommunikation och hantering av kunddata. Ett väldigt spännande och utmanade projekt där jag snabbt måste sätta mig in i en helt ny verksamhet, flertalet systemlösningar och komma med konkreta förslag på hur de kan förbättra sin kommunikation.

Eline

Hei! Jeg heter Eline Karlshaugen Pettersen og kommer fra Slependen. Rett før jeg begynte i Visma leverte jeg min masteroppgave innen retail management ved CBS i København, hvor jeg de siste to årene har studert Supply Chain Management med en støtteprofil i IT-based Modeling and Implementation. Før dette tok jeg en bachelor ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Kombinasjonen av Visma som selskap, og stillingen som Management Trainee, var helt avgjørende for at jeg ønsket å starte min karriere her. Jeg ønsket å jobbe et sted hvor jeg kunne følge med på avgjørelsene hos toppledelsen så nært som mulig, og anså muligheten til å kunne ta del i en enorm innovasjonskultur som veldig motiverende. Det at CEO Øystein Moan, tok seg tid til å være med på Visma sin bedriftspresentasjon fikk meg til å innse at dette er et selskap som virkelig tør å satse på unge, og det har jeg uten tvil fått bekreftet etter å ha begynt som MT.

Mitt første prosjekt er i et selskap kalt Visma Unique. De hører til under divisjonen som leverer systemer til de største kundene. Akkurat nå skjer det spesielt store endringer i deler av markedet, og min oppgave er å analysere hva disse endringene kan føre til – slik at vi kan posisjonere oss best mulig deretter. På forhånd hadde jeg aldri drømt om å få ansvaret for en såpass omfattende analyse, men trives veldig med det ansvaret og den tilliten teamet har gitt meg. Det adrenalinkicket som dukket opp første dag ser ut til å aldri ville gi helt slipp.

 

MTFjellturNorefjell

Från vänster: Magne Klonteig Nielsen, Joakim Svantesson, Stian Grindheim, Lise Jokstad Hafskjold, Daniel Hellqvist och Eline Karlshaugen.

Lise

Hallo! Jeg heter Lise Jokstad Hafskjold, og kommer fra Drammen. Jeg studerte i en periode tverrkulturell kommunikasjon, før jeg begynte på siviløkonom-graden min på NHH i Bergen. Fra NHH har jeg en master i International Business, samt en CEMS-grad i International Management.

Visma er en arbeidsgiver som gir sine Management Traineer mye ansvar og strategisk relevante arbeidsoppgaver, noe jeg syntes var viktig å få hos min første arbeidsgiver. Samtidig er Visma et selskap i sterk vekst, noe som gjør at det hele tiden dukker opp nye prosjekter og muligheter. Her er det alltid full fart, og egen komfortsone blir stadig utvidet.

Mitt første prosjekt, i Visma Software Labs AS, er å analysere fremtidens krav til og behov for administrative løsninger innen oppvekstsektoren. Gjennom prosjektet får jeg god kjennskap til flere av Visma sine produkter, i tillegg til å komme i kontakt med spennende mennesker både internt i Visma og ute hos kunder og andre interessenter. Dette er et viktig strategisk område for Visma, noe som vil si at mine analyser og anbefalinger får en innvirkning på veien videre for selskapet. Det er litt skummelt, men også veldig gøy!

Stian

Hei! Jeg heter Stian Grindheim og er så heldig at jeg får være en del av årets Management Trainee-kull i Visma sammen med den fantastiske gjengen som presenteres her. Jeg er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med en hovedprofil i finans, i tillegg har jeg en MSc in Management fra Ivey Business School i Canada. Sistnevnte med spesialisering i International Business.

Da jeg valgte Visma var det både selskapet og stillingen som fristet meg. Visma er et norsk selskap med sterk vekst som hevder seg internasjonalt i en knalltøff bransje som er i konstant endring. Her skjer det ting hele tiden! Samtidig er Management Trainee programmet en unik sjanse til å utfordre seg selv i fem veldig varierte prosjekter, noe som gir uante læringsmuligheter. Legg til profesjonell oppfølging og en god sosial ramme rundt programmet, og jeg visste nøyaktig hvor jeg ville starte karrieren.

I mitt første prosjekt jobber jeg i Corporate Finance-avdelingen, hvor jeg har ansvaret for sammenstillingen av konsernbudsjettet for 2015. At min første leveranse, ca. to måneder etter at jeg startet i Visma, kommer til å være budsjett på bortimot 10 milliarder kroner er utrolig kult. Om noen skulle være i tvil: Visma er virkelig et selskap som tør satse på oss unge, nyutdannede. Her utfordres vi og får ekte ansvar fra dag 1.

 

Följ vår resa här på bloggen och glöm inte att söka till våra trainee program innan den 12e oktober!

Mest populære