Visma Blogg

Gjør bedriften mer synlig på nett

Det er viktig å være synlig i Google for at kundene skal finne deg på nett. Små bedrifter har ofte begrensede markedsbudsjett. Da handler det om å være smart og bruke de midlene du har til rådighet på aller beste måte. I dette blogginnlegget vil jeg komme med noen gode tips til hvordan man kan bli synlig i søkemotorer.

Bruk søkeord du vet folk søker etter

Alt  handler om å bli funnet på nett og skille seg ut fra konkurrenter. Skal du lykkes med å selge varer og tjenester, må søkemotorene finne deg og din bedrift. Derfor er triggerord svært viktig. Bruk god tid på å finne de søkeordene som dine kunder søker etter eller trigger på når de søker etter det du tilbyr.

Bruk verktøy som Google Trends eller Google Adwords Keyword Planner for å finne hvilke ord folk søker etter. Selger du “limbånd”, vil du se at kundene faktisk søker etter “tape”.

5 tips for å bli mer synlig

  1. Bruk de viktige søkeordene i title tag, meta descriptions, H1 og H2 titler, bildetagstekst og ikke minst i URL´en.
  2. Bruk bilder og videoer til å komplettere teksten på sidene.
  3. Bruk søkeordene i lenketekster
  4. Jobb for å få andre nettsteder til å legge inn lenke til din side. Gode referanser er alltid bra å ha, også på nett. Gode troverdige eksterne lenker vil Google sette pris på. Vurder også bruk av sosiale medier.
  5. Betalt annonsering på søkemotorer er den mest effektive måten du kan sikre synlighet på viktige søk. Inngangsbilletten for dette er relativt lav, dermed er det et perfekt middel for gründere med begrenset markedsføringsbudsjett.

0