Gå til hovedsiden

Gevinster ved å bruke apper

Hva betyr det egentlig å legge om til mobile vaner?

De aller fleste av oss er vant til å benytte ulike applikasjoner i hverdagen. Vi spiller spill, hører på musikk, finner ut hva vi skal ha til middag eller finner neste date. Ikke like mange benytter apper i jobbsammenheng, men i en hektisk hverdag kan du frigjøre mye tid ved å gjøre en del av arbeidsoppgavene mobile.

Profesjonelle mobilapplikasjoner gjør deg mer effektiv i to ulike dimensjoner.

Jobb hvor som helst

Du kan fullføre oppgaver på tider og steder du ellers ikke ville kunne ha jobbet. Du kan for eksempel enkelt godkjenne en reiseregning, mens du står og venter på toget. Eller så kan du hente den seneste lønnsslippen din rett fra appen i det du sitter hos banken og skal søke om et nytt lån.

David Allen, forfatteren av bestselgeren “Getting Things Done – the art of stress-free productivity” sier: “Your mind is for having ideas, not holding them”. Med mobile løsninger får du i større grad gjennomført oppgaver i det de oppstår, slik at du slipper å gå å huske på dem til du kommer til en PC.

Spar tid

Selve gjennomføringen av oppgaven blir enklere. Mobiltelefonen har en rekke egenskaper som gjør den bedre egnet som verktøy for en del oppgaver. Det er for eksempel raskere å ta bilde av en reiseregning med kameraet på mobilen, enn å gå til printerrommet og skanne den. Et mobilkamera kan også benyttes til å skanne strekkoder slik at bestilling av varer er gjort ved et par tastetrykk. Dette kan gjøres i det du står på lageret i en barnehage og ser at vaskemiddelet er i ferd med å bli tomt. Innlogging i systemene med fingeravtrykk gir deg rask og sikker tilgang uten at du trenger å huske enda et passord.

Men hvor mye tid er er det egentlig du sparer?

En konsulent jeg jobber med sendte meg for noen uker siden en fortvilet mail da reiseregningsappen hans hadde sluttet å virke. Han  skrev:

Prosjektene kommer ikke lengre frem i reiserefusjon app «visma skanner» knyttet mot Severa.

Har logget inn og ut, prøvd i 2 dager. Det betyr at den fantastiske løsningen vi hadde på dette er borte og det forsvinner tid til å måtte gjøre dette manuelt i etterkant. Lett 20 minutt, i stedet for 1 minutt pr reise.

I dette uhøytidelige estimatet er det snakk om 95% tidsbesparelse på å velge å ta i bruk den mobile applikasjonen. For en reisende konsulent er dette snakk om mye tid per uke, måned og år….

Hvor mye kan du spare på å mobilisere dine administrative oppgaver?

Mest populære