Gå til hovedsiden

Gartners topp strategiske teknologitrender for 2022

Hva er det som skjer innen teknologi i 2022? Gartners analytikere har tatt en titt på markedet og trekker frem de største trendene for året.

Topp strategiske teknologi-trender
Artificial intelligence Machine Learning Business Internet Technology Concept.

Med den teknologiske utviklingen vi ser i dag er det ikke lett å vite hva du bør følge med på og ikke. For å hjelpe deg å vite hva du bør fokusere på går Gartners analytikere hvert år sammen for å utforske hva som vil bli de største trendene i året som kommer. 

Årets trender faller innenfor tre overordnede temaer: «people centricity, location independence and resilient delivery».

«CEOs vet at de må komme i gang med digital business og de utforsker flere muligheter for å komme i kontakt med kundene sine», sier David Groombridge, VP Analyst, Gartner. 

Tre hovedkategorier

Årets trender deles inn i tre grupperinger, basert på hvilket utfall de vil påvirke. Først ut er «Engineering Trust». Teknologier i dette segmentet skaper et mer robust og effektivt IT-grunnlag ved å sikre at data integreres og behandles sikrere på tvers av sky- og ikke-skymiljøer, for å levere kostnadseffektiv skalering av IT-grunnlaget.

Neste er «Sculpting Change». Ved å benytte de nye og kreative teknologiløsningene på dette området, kan du skalere og akselerere virksomhetenes digitalisering. Disse teknologitrendene lar deg reagere på den økende endringstakten ved å lage applikasjoner raskere for å automatisere forretningsaktiviteter, optimalisere kunstig intelligens (AI) og muliggjøre raskere smartere beslutninger.

Siste kategorien er Accelerating Growth. Den handler om at ved å utnytte strategiske teknologitrender i dette segmentet, slipper løser du IT-multiplikatorer som vil vinne forretninger og markedsandeler. 

Sammen gjør disse trendene deg i stand til å maksimere verdiskaping og forbedre digitale evner.

Trend 1: Data Fabric

Data Fabric gir en fleksibel og spenstig integrasjon av datakilder på tvers av plattformer og business brukere, og gjør data tilgjengelig overalt hvor det er nødvendig, uansett hvor dataene bor. 

Data Fabric kan bruke analyser til å lære og aktivt anbefale hvor dataene kan brukes og endres. Dette kan redusere arbeidet med databehandling med opptil 70%. 

Trend 2: Cybersecutiry Mesh

Cybersecurity mesh (cybersikkerhetsnett) er en distribuert arkitektonisk tilnærming til skalerbar, fleksibel og pålitelig sikkerhetskontroll. En arkitektur som integrerer vidt distribuerte og ulike sikkerhetstjenester.

Mange komponenter eksisterer nå utenfor det tradisjonelle sikkerhetsområdet. Et sikkerhetsnett tillater i hovedsak at sikkerhetsområdet kan defineres rundt identiteten til en person eller en ting. Det muliggjør en mer modulær, responsiv sikkerhetstilnærming ved å sentralisere retningslinjene. 

Trend 3:  «Privacy-enhancing computation»

Personvernforbedrende databehandling sikrer behandling av personopplysninger i usikre miljøer – noe som blir stadig mer kritisk på grunn av utviklende lover for  personvern- og databeehandling samt økende bekymringer hos forbrukerne.

Personvernforbedrende strategier bruker en rekke teknikker for beskyttelse av personvern for å tillate verdi å trekkes ut fra data samtidig som samsvarskravene oppfylles.

Trend 4: Skybaserte plattformer

Cloud-native plattformer er teknologier som lar deg bygge nye applikasjonsarkitekturer som er spenstige, elastiske og smidige – slik at du kan reagere på raske digitale endringer.

Skybaserte plattformer forbedrer den tradisjonelle løft-og-skift-tilnærmingen til skyen, som ikke klarer å dra nytte av fordelene med skyen og legger kompleksiteten til vedlikeholdet.

Mest populære