Gå til hovedsiden

Fra spørreundersøkelse til analysefase

Bachelorgruppen fra Westerdals Oslo ACT fortsetter med neste sprint i oppdraget for Visma og har kommet til analysefasen. Målet var å bli bedre kjent med målgruppen: de som ønsker å starte, eller allerede har startet bedrift.

Westerdals studentene fikk mer innsikt i målgruppen via analysefasen
Fra spørreundersøkelse til analysefase

Ble bedre kjent med målgruppen i analysefasen

Det viser seg at 70 % av respondentene våre på brukerundersøkelsen (totalt 43) var menn, og de resterende var kvinner. De var hovedsakelig i aldersgruppen 18-49 år, hvor de fleste ønsket å jobbe innen teknologi, og media og kommunikasjon.

Respondentene var generelt sett ganske usikre på hvor de kunne få hjelp og/eller søke om ulike former for støtte. Og mange var også usikre på hva de forskjellige organisasjonsformene går ut på, og hvilken de burde velge.

Over halvparten av respondentene (60 %) svarte at det første de tenker på når de skulle starte egen bedrift var idé og konsept.

Dette er noen få eksempler på hva vi fikk avdekket i gjennom spørreundersøkelsen vår. Hensikten med denne undersøkelsen var å kartlegge målgruppen vi rettet oss mot.

Vi ønsket også å finne ut hvilken kunnskap de alt har om bedriftsetablering, hvilken arbeidsform de foretrekker og hva de ønsker hjelp til.

Videreutvikling av løsning

Vi har i løpet av denne sprinten laget en lav nivå prototype som vi har testet internt og fått tilbakemeldinger på fra produkteier. På bakgrunn av det og analysen av brukerundersøkelsen har vi kunne videreutviklet løsningen og gjort de endringer som vi har sett nødvendig. Vi er nå i fasen av å lage en ny prototype basert på endringene som er blitt gjort.

Veien videre – Neste sprint

I neste sprint skal vi utføre brukertester av prototypen. Vi skal også begynne planleggingen av å sette opp utviklingsmiljø, for front-end og back-end utvikling.

Morsom avslutning av uka med Kahoot

Hver fredag holdes det en quiz hos avdelingen Commercial Unit i 8 etasje. Det er en liten sosial sammenkomst hvor vinneren av quizen får litt heder og ære, samt muligheten til å velge hvem som skal lage neste ukes quiz. Alltid morsomt å se hva som er kategorien for uken!

Skrevet av Marius Skjellerud

Mest populære