Gå til hovedsiden

Fra hobby til forretning

For Jonas Blistrup ble hobbyen til egen bedrift. Ved hjelp av Visma eAccounting fikser han admi­nistrasjonen av selskapet uten problem, direkte på nettet.

– Jeg har mekket bil helt siden jeg tok lappen, og gjennom årenes løp har det bare blitt mer og mer. Til slutt tenkte jeg at nå er det på tide å starte egen virksomhet for å se om det fungerer, forteller Jonas og fortsetter: Friheten er det viktigste for meg, å selv kunne bestemme hva jeg skal gjøre og ikke gjøre. Jeg ønsker å utvikle meg innenfor det jeg holder på med og kanskje vokse på sikt. Om noen år kan det hende jeg kommer til å ansette noen også.

I Jonas’ verksted i utkanten av västgötska Vänersborg i Sverige er Saab hans ekspertområde. Motorbytte og lettere trimming hører til favorittene. I det lille kontoret vegg i vegg med garasjen tar han hånd om betalinger, fakturering og bokføring.

ALT JEG TRENGER

– Det var egentlig det jeg var mest urolig for da jeg skulle starte eget: kommer jeg til å klare bokføring og sånn på egenhånd? Men så skaffet jeg meg Visma eAccounting og så hvor enkelt det faktisk kan gjøres. Så nå er ikke det en bekymring lenger.

– Jeg valgte Visma eAccounting fordi det passet meg og min virksomhet best. Det inneholder det jeg trenger for å passe min økonomi. Der har jeg kunderegisteret mitt og mine leverandører. Programmet gir meg tilgang til fakturering, bokføring og en oversikt som gir meg god kontroll over resultatet.

NÅR SOM HELST, HVOR SOM HELST

Jonas nevner også tryggheten som et stort pluss ved programmet. Fordi Visma eAccounting er webbasert trenger han ikke å uroe seg for å miste informasjon dersom PC-en skulle kræsje. Han har virksomheten tilgjengelig der han befinner seg uavhengig av om han velger å bruke PC-en, nettbrettet eller mobilen.

– Det ser jeg som en frihet, jeg er ikke låst til PC-en på kontoret for å holde orden på økonomien. Visma eAccounting er en lettbrukt løsning, til og med for en sånn som meg som ikke kunne noe om bokføring fra før.

Mest populære