Gå til hovedsiden

EpiServer som skapt for Azure

Skytjenester og skyen blir snakket om i store ord og det finnes utallige måter å beskrive skyen på. EpiServer i Azure er ikke magisk, bare fantastisk.

Hosting av EpiServer på Azure
Hosting av EpiServer på Azure

EpiServer er mitt team sin foretrukne CMS løsning og vi jobber med det til daglig. Da versjon 7.5 kom var det ikke bare et stort løft for redaktører, men også nye muligheter for utviklere og driftere. Tradisjonelt har EpiServer sine løsninger bestått av en redaktør server og en eller flere fronter. Redaktør serveren har gjerne stått på innsiden av brannmurer og vært sikret mot internettet. En redaktør server bør stå på innsiden da det gjør det vanskeligere med DDOS angrep (den type angrep som har rammet bankene i den senere tid). I tillegg er det en ekstra trygghet å vite at brukere som mister passordet sitt ikke kan hackes, med mindre de er på arbeidsplassen din.
Tradisjonell drift av EpiServer

EpiServer portaler med innhold til folket ønsker du at skal være mest mulig tilgjengelig og helst helt frikoblet fra de interne systemene dine. Brukere som må vente over 4 sekunder på en side forlater den som regel hurtig. En ting er å miste brukere, men i enkelte tilfeller kan det være verre om de interne IT systemene blir påvirket av last på nettsiden, eller vice verse. Dette eller trege sider kan fort skje med tradisjonell drift og virtualisering av maskiner. En eksisterende EpiServer infrastruktur kan med enkle grep utvides til å være en hybrid app i Azure. En hybrid app er en applikasjon hvor deler av løsningen utnytter eksisterende eller ny on-premise hardware, mens andre deler er i skyen. For EpiServer kan du ha din egen database og redaktør server, mens media filer (VPP folder) og frontene ligger i Azure.Hybrid EpiServer med On-Premise og Azure

Fordelen med å legge media filene i Azure er blob storage. Dette er en tjeneste som koster ca 300kr mnd per terrabyte og er lynrask på oppslag. Dette vil i de fleste tilfeller gi raskere last av bildene. De tradisjonelle frontene kan kjøres som web-site Azure fra 429kr mnd, den store gevinsten med websites er skalering. Websites skalerer på CPU/Minne/klokken eller stort sett de egenskaper som ønskes. Med en lastbalanserer i Azure kan du også legge websites rundt om i verden om brukerne dine er rundt om i verden. Ved å bruke Azure på denne måten er det mulig å skalere EpiServer alt etter hvor mange brukere det er på siden til enhver tid, slik at løsningen aldri går tregt. På toppen av det hele så betaler du kun for antall websites som er nødvendig. Har du mye last en gang i mnd, så betaler du ekstra for de ekstra websitsene bare akkurat når lasten er der.

Men hva når jeg gjør endringer i redaktørmodus, kommer de ut i skyen? Svaret er et ubetinget ja, EpiServer støtter ServiceBus i Azure som gjøre det enklere enn noen gang å sørge for at alle frontene oppdaterer seg ved endringer i redaktørmodus.

Vi leker for tiden med en EpiServer løsning som kun hostes i Azure med spesialiserte tjenester, når denne er nedskalert til kun Europa med fail over koster den rundt 1000kr mnd. i driftsutgifter og støtter mange hundre samtidige brukere. Vil du prøve denne og høre mer om sikkerhet så kom på frokostseminaret den 18.11 Sammen med Kjell Ivar Storstein, Hovard Berg, Andreas Ludvigsen og Bjarne Muri.

Hovard Berg, Bjarne Muri, Andreas Ludvigsen og Kjell Ivar Storstein

 

Mest populære