Gå til hovedsiden

Den første tiden som sales trainee i Visma

Heldige var vi, seks nyutdannede salgsspirer, som fikk mulighet til å starte karrieren vår som sales trainee i Visma.

Stolte av å jobbe som sales trainee i Visma!
Den første tiden som Sales Trainee i Visma

Fadder, mentor og trainee – fra første arbeidsdag

Allerede fra første arbeidsdag ble vi innlemmet i Visma-miljøet da vi fikk tildelt hver vår fadder og mentor. Fadderne er tidligere sales traineer, som har litt ekstra ansvar for at vi kommer inn i forskjellige rutiner og blir tatt vare på sosialt. Mentorene er erfarne ledere i selskapet, og har fokus på vår karriere- og personlige utvikling.

I tillegg til å bli kjent med faddere og mentorer, har det vært et usedvanlig inkluderende arbeidsmiljø her. Når praten rundt kaffemaskinen kan bli begrenset til 5 minutter, er det kjekt å vite at det på slutten av måneden er tid for lønningspils hvor hele Visma samles, eller quiz for avdelingen i sosial sone med mer tid for prat og å bli kjent med hverandre. Både Visma, faddere og andre kollegaer tar initiativ til å arrangere sosiale arrangementer utenom arbeidstid, som for eksempel kvartalsevent på “Fangene på Fortet” og team-event på “Escape Room”. Som sales trainees blir vi godt tatt vare på, og det er både lett og gøy å bli kjent med andre her.

Bratt lærekurve i Vismas Sales University

I tillegg til det unike sosiale miljøet vi har her i Visma, har vi også en av Norges beste salgsskoler. Alle vet at øvelse gjør mester, og i Visma blir vi alle mestere gjennom Vismas Sales University. Her lærer vi hvordan vi skal utvikle oss til å bli de beste selgerne. Vi diskuterer i plenum hvordan vi skal argumentere riktig, hvordan vi skal takle innvendinger, hvordan vi kan kjøre gode behovsanalyser, hvordan vi skal close salg, etc. Vi drøfter dette i fellesskap, samtidig som vi får innspill fra selgere med lang og god erfaring som kan veilede oss videre gjennom salgsprosessen. Lærekurven i Sales University er bratt, og den har vist seg å være utrolig spennende, nyttig og relevant for de ulike arbeidsoppgavene og prosjektene vi jobber med.

Som sales trainee i Visma er det mye som skjer på kort tid. Vi har allerede etter tre måneder som Sales Trainee jobbet med tre ulike prosjekter som har omhandlet alt fra markedsanalyse til salg og kundeservice. Prosjektene vi har vært gjennom har bydd på nye og spennende utfordringer, og har krevd at vi raskt omstiller oss til nye omstendigheter. Likevel har dette aldri vært noe problem, nettopp fordi vi er omringet av dyktige kollegaer og ledere som mer enn gjerne svarer på spørsmål og hjelper oss om vi trenger det.

Stolte av å jobbe i Visma

I løpet av de tre første månedene som sales trainees har vi fått uvurderlige erfaringer innen et stort konsern med gode rammer og oppfølginger rundt oss. Likevel handler den største delen av arbeidsdagen om å lære på egenhånd via kontakt med kunder og prospekter. Dette har vært veldig spennende, og følelsen man får av å bidra positivt til Vismas vekst er en svært verdifull erfaring å ta med seg videre.

Etter bare tre måneder i Visma har vi lært enormt mye både faglig og personlig, og vi er stolte av å få representere et av Norges mest spennende konsern!

 

Skrevet av årets sales trainee-kull som består av Monica Bugge, Sigurd Skjevestad, Anders Erlandsen, Mikkel Røed, Simen Ingebrethsen og Thomas Sourour

Mest populære