Gå til hovedsiden

Verdens Backup-dag – ta vare på dataene dine!

Fredag 31.mars er Verdens Backup-dag. Dette er en internasjonal dag som tar sikte på å få mer oppmerksomhet rundt viktigheten av å sikkerhetskopiere og beskytte dataene dine.

Hvorfor er det viktig å sikkerhetskopiere og beskytte dataene dine?
Beskytte data

Hvorfor er det viktig å beskytte data?

I dagens digitale verden tar data en stadig større rolle i hverdagen vår, og man er dermed også mer utsatt for trusler som virus og datatyveri. Derfor er det nå enda viktigere enn før at du beskytter dataene dine godt nok og tar regelmessige sikkerhetskopier.

En kvartalsvis undersøkelse utført av Kroll Ontrack, kalt Data Loss Index (DLI), røper de vanligste årsakene til tap av data i siste kvartal 2016.

De 3 vanligste årsakene til tap av data

  • Maskinvare- eller mekaniske feil
    • Eksempelvis eksterne harddisker som ikke lenger er lesbare (36%)
  • Menneskelige feil
    • Eksempelvis mistet eller ødelagt smarttelefon eller PC (13%)
  • Datavirus
    • 171 tilfeller av tapt data var på grunn av virus

Vannskade var en populær årsak til tapt data i 2016. Mer enn 300 av de spurte deltakerne oppga vannskade som årsak, enten det var at de hadde mistet mobilen i toalettet, PC’en i badekaret, eller andre vannrelaterte uhell. Klønete eller ei.
Disse funnene er basert på over 1300 tilbakemeldinger fra 43 ulike land.

Senior forsknings- og utviklingsingeniør hos Kroll Ontrack, Robin England, sier at du ved å ha en plan i bakhånd for gjenoppretting av data, sjekker programvare og maskinvare jevnlig, i tillegg til å ta backup regelmessig, minimerer risikoen for å miste noe data.

Lagrer du dataene dine i nettskyen derimot, er sjansen stor for at du også har automatisk backup av disse.
Gode leverandører av nettbaserte løsninger har gjerne backup av dataene dine inkludert i tjenesten.

Nettbaserte løsninger er fremtiden!

Velger du en profesjonell leverandør av nettbaserte løsninger vil de også sørge for å ta backup av dataene dine. På denne måten kan du være helt sikker på at alle dine bilder og verdifulle minner, dine arbeidsdata, og all viktig regnskapshistorikk blir lagret trygt og godt i nettskyen.

Skyen representerer et skifte fra lokal lagring til server-basert lagring. Dette har allerede påvirket dagliglivene våre, spesielt med tanke på hvordan vi nå hører på musikk og ser filmer. I stedet for å spille av fra lokale medier, bruker vi nå streamingtjenester som Spotify og Netflix.
Det spås også at skyen vil forandre den profesjonelle arbeidshverdagen vår.

Gartner har forespeilet at overgangen til skyløsninger vil øke markant de neste fire årene, og at dette etterhvert vil bli den nye standarden. De spår at innen 2020 vil skybaserte løsninger i bedrifter være like vanlig som internettilgang er for bedrifter i dag.

Visma er Nordens ledende leverandør av programvare og tjenester til bedrifter, og har et sterkt fokus på skybaserte løsninger og tjenester. Alle disse inkluderer gratis backup, så du kan være helt sikker på at alle dine jobbdata er trygt lagret hos oss.

Visma Trust Centre gir deg all informasjonen du trenger for å ta en kvalifisert avgjørelse med tanke på å flytte dine data over i skyen. Les mer om Visma Trust Centre her.

I morgen er det 1.april. Bedre føre var enn Aprilsnarr – flytt dataene opp i skyen som backup tar 🙂

Verdens backup-dag

Mest populære