Gå til hovedsiden

Årets nye Økonomi Traineer

”Velkommen inn i det virkelige arbeidsliv, det er nu det gjelder” lød de avsluttende ordene til distriktssjef Torben, idet fire dagers traineesamling gikk mot slutten. Det er nå snart fire uker siden 19 økonomi traineer fra ulike kontorer i vårt langstrakte land møtte opp i Oslo på den aller første samlingen. Her får du høre litt om hvem vi er, og en liten stemningsrapport fra trainee-livet så langt.

Økonomi traineer
Økonomi traineer

Auditoriet i Bjørvika var preget av ivrige, forventningsfulle og spente sjeler denne mandags morgenen 1. september. For mange av oss er dette starten på karrieren, og en lang sommerferie etter fullført utdannelse var over. Engasjerte foredragsholdere fra ulike deler av organisasjonen tok oss gjennom fire spennende dager, der agendaen var å bli kjent med hverandre, organisasjonen og bedriftskulturen, samt systemopplæring og litt faglig påfyll. Hjernen skulle raskt nok komme ut av feriemodus. Men når mye informasjon skal inn, er det godt med litt avbrekk i blant. Mandag kveld sto derfor teambuilding-aktiviteter på Sørbråten Gård for tur, der både konkurranseinstinkt og samarbeidsevne ble satt på prøve. Kvelden ble avsluttet med en fantastisk middag med lokale råvarer.

I år er trainee-programmet endret fra å være toårig til å bli et ettårig program. Gjennom det kommende året skal traineene fra hele landet ha i alt fire kurssamlinger, der ulike temaer vil bli gjennomgått. Neste samling er ved årsskriftet, og vil omhandle årsoppgjør. I tillegg vil det bli avholdt lokale kurs, der vi vil få faglig påfyll innenfor sentrale problemstillinger i regnskaps- og rådgivningsbransjen.

Her får du et lite møte med Oslo-gjengen, som i år teller seks nye økonomi traineer:

INGVILD

Hei, mitt navn er Ingvild Sætre Ellingsen. Jeg er 25 år og kommer fra en liten bygd i Sandnes kommune, men har vært stasjonert i Oslo de siste fem årene. Etter endt bachelorgrad ved Høgskolen i Oslo og Akershus gikk veien videre til mastergrad ved Handelshøyskolen BI i Oslo, med spesialisering innen finans.

Denne høsten starter jeg som en del av økonomi trainee-kullet i Visma hvor jeg jobber på Team International i Bjørvika. I løpet av de tre første ukene har Visma gitt meg et særdeles godt inntrykk som arbeidsgiver. Som ny trainee blir man tatt seriøst fra første stund. Visma er en spennende bedrift hvor det tilbys mange muligheter for den sultne. Etter å ha brukt de første ukene på å sette meg inn i diverse programmer, samt lære om forskjellige prosesser i Visma, er jeg nå i gang med å overta ansvar for min første internasjonale kunde. Jeg ser frem til videre utvikling, og er spent på hva resten av året som trainee i Visma vil bringe.

ØYVIND

Hei, jeg heter Øyvind Gilbert-Ertsaas. Jeg giftet meg i sommer og dette er faktisk første gang jeg benytter mitt nye etternavn:)  Jeg er 28 år, kommer fra Lørenskog, og er utdannet Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Etter å ha jobbet her i knappe tre uker, føler jeg at jeg kan bekrefte at man blir tatt svært godt tatt imot når man begynner som trainee i Visma. Jeg vil spesielt trekke frem fadder- og mentorordningen som gode instrumenter vi traineer nyter godt av. Mentoren min sendte meg mail allerede første arbeidsdag med forslag om ukentlige møter hvor vi sammen skal diskutere min faglige utvikling og karriere i Visma. I løpet av min korte tid i Visma har jeg allerede gjort og påtatt meg mange spennende arbeidsoppgaver. Forrige uke fikk jeg ansvaret for min første internasjonale kunde, og denne uken skal jeg til Handelshøyskolen BI for å representere Visma i forbindelse med karrieredagene.

JAN FREDRIK

Heisann. Mitt navn Jan Fredrik Jorddal og jeg er 27 år. Etter endt siviløkonomstudie på NHH i Bergen flyttet jeg til Oslo denne høsten. Med ny adresse og leilighet, går kveldene mine til oppussing og det som hører til der. Så hvis noen trenger høstens mest trendy fargekoder til maling er det bare å spørre!

Det som fikk meg til å søke trainee-stilling i Visma høsten 2013 var veksten i selskapet. De kontinuerlige endringene har løftet Visma opp til et stort og spennende selskap. Jeg så for meg et travelt storkontor i Bjørvika, hvor oppgavene og utfordringene var mange, og hvor jeg kunne møte spennende og faglig dyktige mennesker med et smil om munnen. Etter å ha jobbet her i tre uker, føler jeg at Visma svarer til forventningene. Jeg har allerede vært heldig og fått jobbe med mange ulike personer som har vist høy kompetanse med det de driver med. Noe jeg vil trekke frem er trainee-ordningen til selskapet. Flere trainee-kull i samme bygg gjør det lett å innhente informasjon om alt som er nytt, noe man nyter godt av i en ny jobb.

 KATRINE

Katrine

Hei! Mitt navn er Katrine Hellem, jeg er 26 år gammel og kommer fra Oslo. Våren 2014 fullførte jeg en master i økonomi og administrasjon med fordypning i økonomisk styring ved Handelshøyskolen i Trondheim. Før dette tok jeg en bachelorgrad i samfunnsøkonomi ved NTNU. Jeg har tidligere arbeidet innenfor blant annet bank og forsikring. For øyeblikket er jeg stasjonert på Skøyen, på Team SME (små og mellomstore bedrifter). I tillegg til innføring i Visma sine systemer, regnskap og avstemming har jeg allerede fått være med på et kundemøte samt kurs og caseløsning med Mergers & Aquisitions. Jeg har også gjort analysearbeid i forbindelse med fordringer og inkasso for en hel hotellkjede.

Visma fremstår som en dynamisk og innovativ bedrift hvor det alltid «skjer noe», med muligheter for vekst og utvikling både horisontalt og vertikalt i bedriften. Jeg har fra dag én fått svært tett oppfølging av både mentor og avdelingsleder, noe som gjør at jeg i stor grad får være med på utformingen av min egen arbeidsdag. Det sosiale aspektet i Visma, med Personalklubben i spissen er noe jeg også vil trekke frem. I regi av Personalklubben har jeg allerede fått utfordret høydeskrekken min i Tryvann Klatrepark og mikset drinker på kurs hos Liquid Engineers sammen med en gjeng joviale kollegaer.

HELGE

Hei! Jeg heter Helge Selvik, kommer fra Stavanger og er 26 år gammel. Etter tre år på Universitetet i Agder, en dobbelgrad fra NHH og EGADE Business School, to utvekslingsopphold og et friår tilbragt i tropiske strøk, har jeg nå fullført studiene og blitt voksen. Det neste året skal tilbringes som trainee i Visma, hvor jeg skal jobbe på LA-teamet (Large Accounts).

Etter å ha jobbet her i noen små uker har jeg allerede fått et veldig godt inntrykk av Visma som selskap. Jeg har blitt tatt godt imot av trivelige kollegaer, og har allerede blitt sendt ut på et spennende prosjekt hvor jeg får lære masse nytt. Som trainee får du god oppfølging, og både mentor og team-leder var raskt ute og la opp løpet for meg slik at jeg skal få mest mulig ut av året. Lokalene er sentrale og flotte, og lunsjen står til en Michelin-stjerne eller to. I tillegg har vi en personalklubb som står for kjekke arrangementer, og et godt og variert miljø som byr på sosiale happenings også utenfor kontortiden. Jeg ser frem til et spennende år, og er sikker på at det vil bli veldig bra.

BENEDICTE

Heisann! Jeg heter Benedicte Watvedt Skaug, er 26 år gammel og kommer fra Sarpsborg. Jeg har en master i økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole, og en bachelor i reiselivsledelse fra Universitetet i Stavanger. Av arbeidsbakgrunn fra tiden før Visma kan det nevnes alt fra kyllingpakker og servitør til økonomikonsulent. Oppsummert kan jeg vel si at jeg er en ganske så allsidig person. Det er nå gått noen uker siden jeg startet å jobbe som økonomi trainee, og ukene har mildt sagt flydd av gårde, noe jeg hører er et godt tegn 🙂

Som person er jeg utadvendt, og som utadvendte flest får jeg energi av å snakke med mennesker. Vismas store satsning på økonomisk rådgivning for sine kunder var derfor noe av årsaken til at stillingen som økonomi trainee appellerte til meg. Regnskapsbransjen er i skrivende stund inne i en stor endringsprosess, hvor den tradisjonelle regnskapsføreren glir mer og mer over i rollen som rådgiver. Med dette følger blant annet et større krav til forståelse for kundens behov og innsikt i potensielle effektiviseringsmuligheter, i tillegg til den grunnleggende forståelsen for regnskapet. Visma er som bransjens mest innovative aktør i full gang med denne prosessen, noe jeg ser frem til å ta del i!

 

Om noen måneder kommer vi tilbake og vil gå mer i dybden på hva det vil si å være økonomi trainee i Visma. I mellomtiden kan du følge med på våre ukentlige oppdateringer av ”the trainee life” på våre facebooksider

https://www.facebook.com/VismaTrainee

 

Mest populære