Gå til hovedsiden

Fem fallgruver du bør unngå ved en presentasjon

Det kreves øvelse og forberedelse for å holde en vellykket presentasjon. Her får du fem fallgruver du bør unngå neste gang du skal holde en presentasjon.

Fem fallgruver ved en presentasjon

Her får du fem fallgruver du bør unngå neste gang du skal lage og holde en presentasjon

1. Du vet ikke hvorfor du skal du holde presentasjonen

Du blir spurt om å holde en presentasjon, men vet du virkelig hvorfor du skal holde den og hvem du skal holde den for? Finn ut hva publikumet skal bruke informasjonen du presenterer til og hvordan du kan fange deres oppmerksomhet.

2. Du har ikke kontroll over nervøsitet

For mange er nervøsitet og frykt for å gjøre feil det største hinderet. Sørg for å være godt forberedt og ha nok kunnskap om emnet du skal snakke om, slik at du kan svare på eventuelle spørsmål.

3. Du bruker uvesentlige visuelle hjelpemidler

Selv om diagrammer og tabeller ser bra ut betyr ikke det at du nødvendigvis trenger å ha det med i presentasjonen. Tilhørerne kan bli forvirret hvis de visuelle hjelpemidlene ikke relaterer seg direkte til budskapet ditt eller om det blir for mye informasjon.

4. Du bruker for mange lysbilder

Ikke bruk for mange lysbilder. Altfor ofte må foredragsholderen febrilsk bla seg gjennom lysbildene i en forrykende fart mot slutten av foredraget. Målet er ikke å gi informasjon, men å styrke eller tydeliggjøre budskapet.

5. Du står stille som en statue og varierer ikke stemmebruken

Kroppsspråket utgjør en stor forskjell i hvordan du blir oppfattet av menneskene rundt deg og dette kan ha innvirkning på dine sjanser for å lykkes. Bevege deg, vær åpen og avslappet.

Tips til en god presentasjon

Tips til forberedelse for å holde en god presentasjon:
  • Bli kjent med publikumet. Ring gjerne arrangøren og spør om hvem som kommer.
  • Lær innholdet og tren på presentasjonen slik at du ikke har behov for manus.
  • Øv inn språklige og kroppslige virkemidler. Vær en ekstrem versjon av deg selv.
  • Bruk lysbilder for å tydeliggjøre et budskap, ikke for å formidle alt du skal si.
  • Ha kontroll på hvor mye tid du bruker og ikke glem å legge inn tid til spørsmål.

Har du full kontroll på alt dette så er det et fantastisk utgangspunkt for å holde gode presentasjoner. Er du derimot blant de som er litt usikker eller ikke har 100 % kontroll på om du virkelig får til å formidle budskapet så holder Visma kurs i presentasjonsteknikk på Skøyen i Oslo.

kurs i presentasjonsteknikk lærer du teknikker som vil hjelpe deg å få frem budskapet på en profesjonell og vinnende måte og bli tryggere på at du gjør en vellykket gjennomføring. I løpet av to innholdsrike kursdager går vi gjennom alle stegene i det å bygge opp en god presentasjon, presentere foran en forsamling og få frem budskapet på en enkel og effektiv måte.

Les hva du kan lære om på kurs i presentasjonsteknikk

Mest populære