Gå til hovedsiden

4 tips for en bedre langrennstur!

Victoria og Petter har nå 10 intense treningsuker bak seg. Og de har lært masse i denne tiden! Her er 4 av deres beste tips for en bedre langrennstur.

#1: Langrenn er morsomst med gode ski!

Og å finne rett smøring er ikke alltid så intuitiuvt. Hva er egentlig forskjellen på nykornet og grovkornet sne? Et enkelt grep som sannsynligvis vil gi deg litt bedre ski er å laste ned Swix-appen. Denne forteller enkelt hva du bør smøre med basert på hvor du befinner deg og været der.

#2: Ikke stol blindt på Swix-appen.

For å redusere risikoen for en skikkelig bomtur – ta alltid med litt ulik smøring i sekken over og under det du har mest tro på at vil funke. Smør om i tide, ofte er det ikke mye som skal til for å få mye bedre feste.

#3: Kjøp gode nok ski.

Det viktigste med skiene er at de har noe spenn i seg. Det er dette som gjør at du glir fort nedover, men får feste når det er flatt eller går oppover. Du trenger ingen toppmodell, men de gamle turskiene kan være demotiverende når kompisen din glir 50 meter lenger i hver nedfart… Hva gjelder felleski er det et trygt valg. Du får trolig ikke best gli, men du vil heller aldri ha dårligst feste.

#4: Ta med en venn, eller ikke?

Victoria fortalte tidlig på snapchatkontoen vår at hun anbefalte å ta med en venn på tur! Dette er ikke et dårlig tips, langrenn er gøy sammen. Men, å ta seg en tur i marka alene utenom de mest traffikerte timene kan også være en fantastisk opplevelse. Ikke stress, men ta deg tid til å  nyte naturen og stillheten eller din favorittmusikk på øret.
God tur!

Mest populære