Det høres banalt og veldig enkelt ut. Men på detaljnivå kan det bety millioner av kroner og mulige lovbrudd i forskjell om dere kjøper for dyr strøsingel eller kontorstoler fra feil leverandør. Det påvirker også selvsagt virksomheten på et strategisk nivå.

Innkjøpsbeslutninger er gjerne distribuert, så hvordan skal du da kunne følge med på om dere kjøper for dyrt og fra feil leverandør? Dashbordene fra Enterprise BI Innkjøpsanalyse kan gi deg den innsikten. De kan avsløre om dere kjøper fra en leverandør uten avtale eller om dere overskrider beløpsgrenser på eksisterende avtaler. 

Enterprise Plus Innkjøpsanalyse Skjermbilde

Med Innkjøpsanalyse får du full oversikt over:

  • Hva dere kjøper fra hvilke leverandører
  • Hvordan dere kjøper (for eksempel avtaler, strukturerte kjøp, kataloger)
  • Hvor mye dere kjøper – og til hvilke priser
  • Hvilke enheter som gjør hvilke innkjøp

La leverandørene kjempe om det dere faktisk trenger 

Med Innkjøpsanalyse som verktøy kan du finne ut om dere burde inngå rammeavtale for noe dere ikke har avtale på i dag. Da stiller dere sterkere når dere skal forlenge eller revidere  eksisterende avtaler. 

Fordi du sitter på data som forteller deg hva virksomheten kjøper mest av, kan du sørge for at leverandørene må kjempe om å gi et godt tilbud på nettopp disse varene. Og når avtalen er aktiv, kan du bruke Innkjøpsanalyse til å se til at dere faktisk får de betingelsene som er avtalt.

Nyttig informasjon for alle

Innkjøpsanalyse er ikke bare et verktøy for økonomi- og innkjøpsavdelingen, men hele virksomheten. Det er interessant for de fleste å se om de utnytter de ressursene de har ved å kjøpe fornuftig og etter avtale. Derfor har dere muligheten til å la hele virksomheten se hvordan de presterer på innkjøpsfronten.

Vil du vite mer om Innkjøpsanalyse?

Fyll ut skjemaet under - så tar vi kontakt med deg!