Smartere virksomhetsstyring med riktig ERP-system

Hva er ERP og et ERP-system? Og hva bør man se etter når man skal anskaffe seg et ERP-system? Dette skal vi gi deg svaret på nedenfor.

Hver eneste dag blir verden litt mer digitalisert, og farten øker. For alle virksomheter er effektivitet og god flyt i arbeidsprosessene en forutsetning for suksess. ERP, eller Enterprise Resource Planning om du vil, er en viktig bit i denne forutsetningen – og da er også ERP-systemer tilsvarende viktig. Les videre om:

  1. Hva er ERP?
  2. Hva er et ERP-system?
  3. Viktige komponenter i et ERP-system
  4. Hva du bør se etter i et ERP-system
  5. Vår ERP-løsning

Kontakt oss gjerne for en prat om ERP og ERP-systemer for din virksomhet.

ERP illustrasjon - datamaskin med ERP-system og ikoner

Hva er ERP?

Enterprise Resource Planning (ofte forkortet til ERP) kan oversettes til virksomhetsstyring på norsk. For eksempel er økonomi, HR, lønn og innkjøp kjerneprosesser hver for seg. Men ERP handler om å sørge for at disse delene i virksomheten din jobber godt sammen og er tilpasset kjernevirksomheten. Dette fører til at dere er effektive og organiserte – slik at dere lettere kan nå målene deres.

Og det er her et ERP-system kommer inn i bildet.

ERP-system - bilde av ansatte som jobber med ERP

Hva er et ERP-system?

Et ERP-system fungerer som et nav i virksomheten. Et viktig trekk ved et ERP-system er at det har en sentral database med informasjon, ofte kalt masterdata. Systemet samler ulike funksjoner som håndtering av økonomi, innkjøp, personalforvaltning og lønn i ett system. Dette hjelper med å fjerne isolerte informasjonskilder og gir et komplett bilde av hele virksomheten. 

For eksempel vil et ERP-system være et godt verktøy når du skal planlegge budsjettet for neste år, fordi nøkkelinformasjon som årets inntekter, lønn og innkjøp ligger i samme system. Uten et ERP-system vil denne informasjonen ligge spredt og være vanskelig å få tak i.

Et godt ERP-system er en avgjørende faktor for moderne virksomhetsstyring. Det bidrar til en integrert og datadrevet tilnærming for å forbedre effektiviteten og beslutningsprosessene i organisasjonen.

ERP system illustrasjon

Viktige komponenter i et ERP-system

De primære komponentene i et ERP-system reflekterer motoren i virksomhetens drift:

Økonomistyring

Regnskap, finansiell styring, rapportering og innsikt.

Innkjøp

Automatiserer innkjøpsprosesser, leverandørhåndtering og kontraktsforvaltning.

HR

Håndterer ansattdata, administrasjon og endring av ansattforhold og videreutvikling av ansatte.

Lønn

Forenkler og automatiserer lønnsprosesser, inkludert lønnsutbetalinger og skatterapportering.

Få full kontroll med vårt skybaserte ERP-system:

9 ting du bør se etter i et ERP-system

Som du allerede har lest, er det å anskaffe et ERP-system ikke et spørsmål, men et krav for enhver moderne virksomhet. Men hva bør du egentlig se etter i et ERP-system? Her er ni punkter som vil hjelpe deg litt på vei når du skal velge et ERP-system til virksomheten din.

ERP-system fra Visma Enterprise

Visma Enterprise Plus er en robust ERP-løsning, utviklet for og tilpasset norske forhold som kan tilpasses komplekse behov. Vårt skybaserte ERP-system brukes av store virksomheter innen privat og offentlig sektor i Norge. Med vår løsning får man en integrert og datadrevet tilnærming for å forbedre effektiviteten og beslutningsprosessene i organisasjonen. Se video av løsningen:

Hva sier kundene våre?

Forenklingen vi opplever med Enterprise Plus har gitt oss en stor gevinst.

Håvard Orsten

IT-sjef i Modum kommune

Systemet er svært intuitivt og vi har i liten grad trengt opplæring.

Jannicke Søland Husby

Lønnsansvarlig i Hansa Borg Bryggerier

Vi som kunde merker at Visma satser på skyløsningen. Ting blir fikset fort, og det er jo da ekstra godt når alt er oppdatert i skyen.

May-Britt Jonassen

IT-sjef i Halden kommune

Spørsmål og svar

Kontakt oss

Vil du vite mer om Visma Enterprise Plus? Fyll ut skjemaet, så hører du fra oss.

Sektor