Sogndal kommune logo

Sogndal kommune investerer i egne ressurser og kompetanse for å skape flyt for kommunens ansatte og innbyggere. Med deres nye strategi har Sogndal kommune satt seg et spenstig mål om å bli Norges digitaliseringshovedstad – med Visma Flyt Ressursstyring i verktøykassa.

For den naturskjønne kommunen Sogndal har det vært vanskelig å fremstå som én kommune i alle ledd etter at kommunene Sogndal, Leikanger og deler av Balestrand ble Sogndal kommune i 2020. Dette har Helle Selseng, som er HR-leder i kommunen, kjent på. Et av grepene de gjorde var å gå ut av IKT-samarbeidet i regionen.

Ansatt i Sogndal kommune

Flere heltidsstillinger og bedre oversikt

Selv med en vanskelig start har de igangsatt mange spennende prosjekter for å digitalisere kommunen: fra bilagene på lønningskontoret til bygningene i kommunen. 

– Vi har i år startet et prosjekt for å opprette en bemanningssentral. Det vil gi oss bedre oversikt og flere heltidsstillinger. Da blir det enklere å finne ressurser som kan hoppe inn der det oppstår behov i hele kommunen, ikke bare på hvert enkelt arbeidssted, forteller Helle.

Nødvendig verktøy

Et annet satsingsområde i digitaliseringsstrategien er hvordan hverdagen til ansatte og ledere i helsesektoren skal flyte. Med Visma Flyt Ressursstyring har både ansatte og ledere fått en smidigere hverdag for å holde orden på turnusplanlegging, fravær og vikarhåndtering.

– Teknologi skal bidra til en bedre hverdag for de som jobber hos oss og de som mottar tjenester av oss. Visma Flyt Ressursstyring er et av de verktøyene vi ser som er helt nødvendig for at vi skal kunne jobbe mer med kjernevirksomheten og fokusere på pasientene.

Helle Selseng

HR-leder i Sogndal kommune

Alt skjer i samme system

Sogndal kommune har en ansatt innenfor helse som er superbruker. Hun har stålkontroll på systemet, og som et resultat av dette utnytter kommunen systemet fullt ut.  

– Alt av vakter, innmelding av vakter og grunnlaget for utbetaling av lønn går via Visma Flyt Ressursstyring. Det er et godt verktøy for å lage arbeidsplaner, kalle inn vikarer og ha kontroll på overholdelse av arbeidsmiljøloven. Det er et stort pluss at alt dette skjer i samme system, forteller Helle.

Effektiv ressursstyring i Sogndal kommune

Kommunen har flere sektorer som har mye turnus, vikarer og prosjektbaserte stillinger. For eksempel gjelder dette plan og teknisk, Sogndal kulturhus og barnehage. Til dette har de nå også valgt Visma Flyt Ressursstyring.

– Vi må ha et system som fungerer for de fleste, uten at det genererer så mange flater. Får vi til det, snakker vi virkelig om effektivitet og digitalisering.

– Men i bunnen må vi ha god sikkerhet og enkel pålogging. Det er nødt til å fungere for at vi skal kunne levere på digitalisering. Det fungerer veldig godt i dag. Et viktig mål for oss er at vi skal sitte igjen med så få systemer som mulig, og enklest mulig pålogging, sier Helle avslutningsvis.

Last ned vår gratis guide for enklere turnusplanlegging. Få tilgang til guiden her.

 

Kontakt salg

Har du spørsmål om våre løsninger? Vår salgsavdeling hjelper deg gjerne. Gjelder din henvendelse innlogging i en av våre løsninger, ta kontakt med din arbeidsgiver for hjelp til dette.