Gå til hovedsiden

Skybaserte løsninger gir deg effektive endringer

Som privatpersoner ligger vi nordmenn langt fremme når det gjelder digitalisering og teknologi. Når det gjelder norsk næringsliv, henger vi derimot fortsatt etter. Hvorfor er det slik? Skybaserte løsninger gjør at du kan jobbe raskere og mer fleksibelt. Mulighetene er der. Er du klar til å endre gamle vaner og gripe dem?

Skybaserte løsninger gir deg effektive endringer
Skybaserte løsninger gir deg effektive endringer

Hva er en skytjeneste?

En skytjeneste er rett og slett en nettbasert løsning. Når du flytter og endrer arbeidsflyten din til et nettbasert økonomisystem, betyr ikke det at du må endre måten du jobber på.

En skyløsning hjelper deg rett og slett å fokusere mer på det dere er spesialister på, og de tjenestene dere yter. Noe som gjør en skytjeneste så tidsbesparende at dere får disse tjenestene i én og samme pakke: 

 • Programvaren
 • Videreutvikling
 • Feilretting
 • Oppgradering
 • Drift
 • Backup
 • Sikkerhet
 • Teknisk support og dokumentasjon 

Med riktig verktøy sparer du altså tid og energi, samtidig som du reduserer kostnader.

Les mer om fordeler og ulemper: Skybasert vs lokalinstallert.

Hva innebærer endringen å jobbe i skyen?

Skybaserte løsninger er til for å lette din arbeidsflyt, men det er ikke nødvendigvis sånn at nye verktøy gir deg den friheten du ønsker, og i hvert fall ikke umiddelbart. I større bedrifter må for eksempel nøkkelpersoner og beslutningstakere ofte involveres i prosesser for å enten godkjenne eller avslå tilganger i diverse system. 

Les mer: Dette burde du vite om endringsledelse.

Mer ansvar henger sammen med mindre kapasitet, og en slik prosess kan ta opptil flere dager. Når du endelig får tilgang til systemet må du bruke mye tid på å lære deg nytt oppsett, funksjoner og funksjonalitet. Frustrerende, ikke sant?

Nettbaserte løsninger vil spare deg masse tid

Kjenner du deg igjen i disse tankene?

 • Det er enklere å fortsette med det jeg kjenner til. Det funker jo fortsatt.
 • Det tar for lang tid hvis jeg skal lære noe nytt. Da kaster jeg bort tid som kunne vært brukt til å jobbe istedenfor.

Bruker du også utdaterte system som for eksempel Excel fordi du kjenner det godt, og det virker mer tidkrevende å lære seg noe nytt? Det er du ikke alene om. Så hva handler alt maset om å flytte til skyen egentlig om?

Les mer om hvorfor det er sårbart å kun bruke Excel 

Skybaserte systemer er løsninger som gir deg frihet til å jobbe på en enklere og mindre tidkrevende måte. Det er rett og slett enkle systemer som endrer effektiviteten din fordi de er intuitive og gir deg flere muligheter med færre steg. 

Derfor velger bedrifter nettbasert ERP:

 • Kostnadskontroll:

Bedrifter søker mer forutsigbare IT-kostnader. I stedet for å måtte gjøre én stor investering og i tillegg betale månedlig vedlikehold, ønsker flere og flere å abonnere på de tjenestene de har behov for. Med en løsning som Visma.net, betaler du én månedlig abonnementsavgift basert på de tjenestene de ulike ansatte i ditt selskap har bruk for.

 • Tilgjengelighet:

De fleste ansatte i norske selskaper ønsker enkel tilgang til systemene som brukes i jobbsammenheng. Det er ikke bare viktig å ha tilgang, men viktigere og viktigere blir det at denne tilgangen ikke har store tekniske barrièrer. I et land hvor vi har 96% dekning på mobilt bredbånd gir det flere muligheter for å jobbe fra andre steder enn arbeidsplassen, og ikke minst på alle typer enheter.

 • Gode integrasjonsmuligheter:

Mange bedrifter har flere enn én forretningsløsning, og behovet for at systemene snakker sammen står høyt på listen ved valg av nytt ERP-system. Et system som Visma.net har svært gode integrasjonsmuligheter med andre programmer og kan enkelt skreddersys for bedriftens behov.

 • Serverpark:

Bedrifter ønsker ikke lenger å eie eller drifte egne servere. Vi ser at dette er en av de viktigste grunnene for å flytte opp i skyen, og vi vet at det er svært mange som vil vurdere skyløsninger når serveren er utdatert.

Vil du lære mer om hvordan du gjør bedriften din mer effektiv?

Meld deg på gratis webinar her

Mest populære