31 Jan 2024
Organisation

Visma blir ny signaturpartner til UNICEF

Nytt partnerskap for å støtte utdanning og ungt entreprenørskap.

Som ny signaturpartner til UNICEF, vil Visma i løpet av de neste tre årene donere totalt 6 millioner kroner til organisasjonen. Midlene skal delvis brukes til å støtte ungt entreprenørskap gjennom UPSHIFT-programmet, men også bidra som frie midler til UNICEFs arbeid globalt.

I tillegg til direkte økonomisk støtte, vil UNICEF også få gratis tilgang til Visma-programvare for å administrere organisasjonens virksomhetskritiske prosesser, verdt totalt 1,2 millioner kroner.

“Vi er glade og stolte over å ytterligere styrke vår støtte til UNICEF, og deres utrettelige arbeid for å beskytte barn i nød. I Visma ser vi på utdanning, entreprenørskap og teknologi som viktige elementer for å skape positiv endring i samfunnet. Som UNICEF-partner har vi muligheten til å gi et meningsfullt bidrag til viktige bærekraftsmål”, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma.

Delte verdier

Visma har støttet UNICEF siden 2019 gjennom individuelle donasjoner, som har bidratt til finansiering av COVID-vaksineforskning, nødhjelp i Ukraina og Midtøsten, samt andre formål. Når partnerskapet nå utvides ytterligere, ser Visma frem til å fortsette sin støtte til UNICEFs initiativer.

UPSHIFT er et program som støtter sosial innovasjon blant unge mennesker i alderen 10-24 år. Målet er å utløse deres potensial for å skape reell endring i sine liv og samfunn.

Ved å utruste ungdom med essensielle ferdigheter som problemløsning, kreativitet, samarbeid, ledelse og kommunikasjon, forbereder UPSHIFT dem til å ta ansvar for sitt nåværende og fremtidige liv som gründere, ansatte og verdensborgere. 

Partnerskapet mellom Visma og UNICEF bygges på delte verdier, og styrkes av begge organisasjonenes globale nærvær.

Et unikt samarbeid

"Verden står overfor en rekke utfordringer som klimaendringer, fattigdom og urettferdighet. For å møte disse utfordringene må vi investere i unge menneskers utdanning og kompetanse. UNICEF og Visma inngår derfor et partnerskap for å gi barn og unge mulighetene de trenger for å skape en bedre fremtid”, sier Maria Greenberg Bergheim, administrerende direktør i UNICEF Norge.

Hun beskriver det nye partnerskapet som et unikt samarbeid, som utnytter både UNICEFs mer enn 75 års erfaring med arbeid for barn og unges rettigheter, og Vismas posisjon som et ledende teknologiselskap med et sterkt engasjement for samfunnsansvar.

"Sammen skal vi lage og implementere innovative programmer og verktøy som vil hjelpe unge mennesker å utvikle ferdighetene og kompetansen de trenger for å lykkes i livet. Alle barn har rett til utdanning, og barns utdanning bør hjelpe dem til å fullt ut utvikle sine personligheter, talenter og evner. Jeg er utrolig stolt over å være en del av dette partnerskapet, og jeg er sikker på at vi sammen kan skape en bedre fremtid for neste generasjon”, sier Greenberg Bergheim.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Lage Bøhren, kommunikasjonsdirektør i Visma, +47 921 57 891

[email protected]

Om Visma

Visma er en ledende leverandør av skybasert, virksomhetskritisk programvare, med omsetning på 2,06 milliarder euro i 2022, 15,000 ansatte og 1,7 millioner kunder i Europa og Latin-Amerika. Ved å forenkle og automatisere prosesser for bedrifter og organisasjoner av alle størrelser, bidrar vi til å skape et mer effektivt og fremgangsrikt samfunn. Les mer om oss på visma.com.

Om UNICEF

UNICEF jobber i over 190 land og territorier for å redde barns liv, for å forsvare deres rettigheter og for å hjelpe dem å oppfylle sitt potensial, fra tidlig barndom til ungdomsårene. UNICEF samarbeider med partnere over hele verden for å fremme politikk og utvide tilgangen til tjenester som beskytter alle barn og gir dem mulighet til å utvikle seg.

Lage Bøhren

Nasjonal pressekontakt for Visma Norge.