Møt Summer Interns 2018

Navn: Jørgen Ringvold Ljønes 

 Utdannelse: Til høsten skal jeg gå mitt avsluttende år på sivilingeniør-studiet Industriell Økonomi og Teknologiledelse (Indøk) på NTNU. Mitt teknologiområde er datateknikk og kunstig intelligens, og hovedprofilen på min masteren er anvendt økonomi og optimering.

 Alder: 26 år 

 


 

Hva gjør du på ditt sommerprosjekt?

Sammen med Brynjar driver vi et pilotprosjekt på å prøve ut stemmestyring i en av Vismas mobilapper. Vi lærer oss hvordan Google Assistant og Amazon Alexa fungerer, hvordan man selv lager actions/skills til disse og kobler de opp til Vismas APIer slik at man med stemmekommandoer får samme funksjonalitet som i mobilappen. Prosjektet har vært veldig morsomt og lærerikt så langt og vi er i rute til å kunne gjøre en god demo på slutten av sommeren.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?

Hvor relevante og spennende prosjektene vi driver med er. De er virkelig ikke bare prosjekter man finner på for å gi SIene noe å gjøre. Vi jobber med funksjonalitet og konsepter Visma virkelig trenger og vil bruke om resultatet er bra. Det er veldig motiverende!

Hvilket tre ord beskriver sommeren i Visma best?

Lærerik - Sosial - Spennende

 

 Navn: Andreas Haugsbø 

Utdanning: Jeg har tatt en bachelor i økonomi og administrasjon på NHH og tar for tiden en master i økonomistyring og en CEMS-master i internasjonale ledelse.

Alder: 22 år

 


 

Hva gjør du på ditt sommerprosjekt?

I mitt sommerprosjekt jobber jeg med Amanda og Markus for regnskapsprogrammet Tripletex som Visma kjøpte for et par år siden. Vi har fått i oppgave å gjøre det enklere for kundene å føre reiseregninger på farten, og utvikler derfor en en app for å føre reiseregninger. Her har vi måtte definere problemstillinger og bestemme konsept, design og alle tekniske aspekter rundt appen.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?

Det som har overrasket meg mest med Visma er hvor fleksibelt man jobber og hvor mye ansvar man får med én gang. Jeg forventet aldri rigide regler, men her kan man virkelig legge opp arbeidsdagen og arbeidsmetoder selv - også som intern. Vi fikk også fullstendig ansvar for prosjektet vårt, og tar alle beslutninger selv. Da er det samtidig godt å ha mange flinke folk rundt seg å sparre med.

Hvis du skulle ha sammenlignet Visma med et dyr, hvilket dyr ville det ha vært og hvorfor?

Det må være en gepard, for her går det fort i svingene!

 

 Navn: Anders Helgeland Vandvik

Utdanning: Jeg har gått to år på Industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU i Trondheim, med datateknologi som mitt teknologiområde.

Alder: 23 år

 


 

Hva gjør du på ditt sommerprosjekt?

Mitt og Lykkes prosjekt omhandler mobil rekruttering. Vi utforsker hvordan rekrutteringsprosessen kan gjennomføres så godt og effektivt som mulig, kun med mobilen som hjelpemiddel. Dette innebærer hvordan arbeidsgiverne får tak i og behandler kandidater, og hvordan kandidatene oppdager og søker på stillinger. Prosjektet er utrolig spennende, og åpner opp for å tenke helt nytt om alle deler av en prosess mange ønsker å effektivisere.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?

Det har vært overraskende å se hvordan et så stort selskap kan være så innovativt og hele tiden være frempå for å fornye seg og henge med i svingene i den teknologiske utviklingen.

Hvilken låttittel tror du kommer til å oppsummere sommeren i Visma best?

Homemade Dynamite av Lorde

 

Navn: Lykke Øverland Bergsli

Utdanning: Jeg er ferdig med mitt fjerde år på Indøk NTNU, der jeg har fordypet meg i datateknikk og programvaresystemer. Hovedprofilen min er finans og til våren skal jeg skrive masteroppgave innen empirisk finans.

Alder: 23 år

 


 

Hva gjør du på ditt sommerprosjekt?

Anders og jeg jobber med å lage et rekrutteringssystem for mobil. Vi har hittil brukt mye tid på å identifisere de viktigste delene av en rekrutteringsprosess og forenkle disse så mye som mulig. Vi har også hatt en kreativ prosess der vi forsøkte å komme med nye, kreative ideer for hvordan rekruttering kan se ut i fremtiden. Akkurat nå lager jeg en prototype på løsning vår så langt, slik at vi kan teste konseptet med potensielle brukere.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?

Det som har overrasket meg mest er hvor interessert folk i Visma er i prosjektene vi som er summer interns holder på med. Hittil i prosjektet har vi sparret med kolleger fra Norge, Sverige og Nederland for å løse problemer med konseptet vårt. Det er veldig motiverende at så mange ønsker å hjelpe oss og er interessert i hvordan prosjektet utvikler seg.

Hvilken låttittel tror du kommer til å oppsummere sommeren i Visma best?

Swedish Fika av Go Royal

 

Navn: Bjarte Knutsen Espedokken

Utdanning: : Jeg har nettopp fullført det fjerde året på Indøk NTNU, der jeg har fordypning innenfor datateknologi og finans.

Alder: 23 år

 


 

Hva gjør du på ditt sommerprosjekt?

Sommerprosjektet til meg og Stian går ut på å utvikle en løsning for automatisk å stemple inn og ut på jobb.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?

Hvor utrolig hjelpsomme alle som jobber her er. Selv om vi er helt ferske, er alle skikkelig interesserte i det vi holder på med, og ønsker mer enn gjerne å hjelpe oss videre.

Hvilken låttittel tror du kommer til å oppsummere sommeren i Visma best?

Don’t stop believin’ - Ofte kan oppgavene i overkant omfattende og utfordrende, men det er utrolig hva litt kakao, plummer og minigolf kan gjøre med kreativiteten.

 

 

 

Navn: Brynjar Glimsdal

Utdanning: Nettopp fullført tredje året ved industriell teknologi og økonomiledelse, med datateknisk retning.

Alder: 23 år

 


Hva gjør du på ditt sommerprosjekt?

Jørgen og jeg har vært så heldige å få lov til å jobbe med Mobile Employee appen til Visma. Vi skal gjøre appen kompatibel med eksisterende voice recognition teknologi som Amazon Alexa og Google Assistant. Prosjektet har vært svært lærerikt og utfordrende, og en veldig god måte å få se noe av det Visma jobber med til daglig. Det blir også svært spennende å se om vi klarer å levere et fungerende sluttprodukt!

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?

Rausheten og mangfoldet Visma representerer. Jeg har virkelig blitt imponert over hvor imøtekommende og hjelpsomme de ansatte har vært i møte med oss SIer, og klarer samtidig klarer å utfordre oss på en fin måte.

Hvilken tv-serie tror du kommer til å oppsummere sommeren i Visma best?

Friends - Utrolig hyggelige kolleger og mange timer tilbrakt med en kaffekopp i hånda

 

Navn: Stian Westerhus Vale

Utdanning: Til høsten begynner jeg på femte og siste året på Indøk ved NTNU i Trondheim. Jeg har datateknologi som teknologiretning og fordyper meg i kunstig intelligens. Som hovedprofil har jeg optimering, og det er innen dette jeg skal skrive masteroppgave til våren.

Alder: 24 år


Hva gjør du på ditt sommerprosjekt?

Bjarte og jeg jobber med å lage en tjenSeste for å automatisere timeføring. Dette er i dag en manuell oppgave som det brukes unødvendig mye tid på. Vi får lov til å starte helt fra scratch og finne nye måter å tenke rundt timeføring og vi har tro på at mange bransjer kan få timeføringen nærmest helautomatisert!

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?

Det er overraskende hvor flatt hierarkiet er i Visma. Man kan kontakte hvem som helst. Det kommer godt med når man skal sette seg inn i det komplekse systemet som er Visma. I tillegg er folk veldig interesserte i det vi jobber med på sommerprosjektet så det er lett å få avtalt møter for å diskutere problemstillinger.

Hva synes du er det beste med Visma?

Vismakantina er helt chef, følg den på Instagram!

 

 


Navn: Amanda Weium Lange

Utdanning: Jeg studerer Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU, med data som teknologiretning. Til høsten begynner jeg på mitt femte år og skal skrive prosjekt- og masteroppgave innenfor hovedprofilen Anvendt økonomi og optimering.

Alder: 23 år

 


Hva gjør du på ditt sommerprosjekt?

Jeg jobber på prosjekt for Tripletex, et av selskapene i Visma-konsernet, sammen med Andreas og Markus. Vi har jobbet med å utvikle et konsept for en app som skal gjøre det lettere for sluttbrukerne å registrere utlegg på reise. Den er vi nå i gang med å programmere og vi håper vi får ferdigstilt den innen sommeren er over.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?

Det som har overrasket meg mest er hvor fleksibelt jobber i Visma. Man har utrolig bra work-life balance og av det blir man motivert til å jobbe enda mer effektivt og smart. Det er veldig hyggelig for en blek student å ha litt tid til å sole seg etter jobb.

Hva er det gøyeste dere har gjort sosialt sammen i løpet av sommeren i Visma?

Vi var på hyttetur til Norefjell sammen og koste oss med god mat og morsom teambuilding. Det var utrolig trivelig å få muligheten til å bli så godt kjent allerede første uken i internshipet.

 

 

Navn: Markus Karlsen

Utdanning: Til høsten begynner jeg på 5. året på indøk i Trondheim med data som teknisk retning. Jeg har spesialisert meg innen finans og kunstig intelligens. Tredje året brukte jeg på utveksling i Sør-Afrika ved University of Cape Town.

Alder: 23 år

 


Hva gjør du på ditt sommerprosjekt?

Meg, Amanda og Andreas prøver å forenkle registrering av reiseregninger i Tripletex gjennom en app for skanning/import av utlegg. Målet er å gjøre prosessen så simpel og strømlinjeformet som mulig.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?

Kombinasjonen av stort ansvar og utrolig hjelpsomme kollegaer overrasket meg. Vi har fått mye større frihet til å forme vårt eget prosjekt enn jeg hadde trodd. Det føltes noe uoversiktlig i starten, men når det alltid står en kollega klar til å hjelpe eller som man kan rådføre seg med blir det veldig gøy.

Hva synes du er det beste med Visma?

All tilliten vi har fått fra første dag, til tider litt mer enn jeg synes vi har fortjent. Det gjør hverdagen spennende og heldigvis er det alltid noen som er klar til å hjelpe når det trengs.

Hva er det gøyeste dere har gjort sosialt sammen i løpet av sommeren i Visma?

Å spille spikeball i parken står høyt på lista!