Askøy kommunehus

Slik jobber Askøy kommune i Visma Flyktning

Med god oversikt og all informasjon i en løsning, gir det brukerne en enklere og tryggere arbeidshverdag.

Når flyktningene kommer til Askøy kommune må all informasjon registreres og flyktningene blir introdusert for introduksjonsprogrammet. Programmet har en varighet på to år, og som saksbehandlere, har Irene Fromreide Lisund og Eli Daltveit ansvaret for å følge opp deltakerne.

Opplever at alt fungerer

Eli Daltveit

Personopplysninger, tiltak, timeplan, timelister, kalender, fravær, kontakter, relasjoner, venner, huseiere, individuell plan og lignende, er kategorisert i faner, og er noe av det som føres inn.

- Vi har hele tiden god oversikt fordi all informasjon samles i en løsning, og det gir oss en enklere og tryggere arbeidshverdag

- Irene Fromreide Lisund

Slik blir flyktningene ivaretatt

Om Flyktningtjenesten skal ha en samtale med en flyktning kan de søke opp personen i fagløsningen både i Visma Flyktning og Voksenopplæring. Der ligger all opplysning. Dette er informasjon som ofte er viktig før en samtale.

- Det at løsningene for Flyktning og Voksenopplæring går parallelt er viktig for oss fordi norskopplæringen er hoveddelen i introduksjonsprogrammet. Slik beholder vi oversikt over antall norsktimer, fravær, lærere og generelt all info vi behøver.  

- Voksenopplæringen kan gjennom vår løsning se i journaler og hvem som er kontaktperson og lignende. Et tverrfaglig samarbeid som dette er med på å gi flyktningene en best mulig oppfølging, forteller Lisund.

- Vi har også et meldesystem som går mellom oss. Der kan vi oppgi hvordan det går med personen det gjelder. En slik dialog kunne vi ikke hatt via e-post på grunn av personvern, poengterer Daltveit. 

En papirløs arbeidshverdag

Før i tiden måtte journaler printes ut og arkiveres i mapper. Snart tar Flyktningtjenesten i Askøy kommune i bruk elektronisk arkiveringsløsning.

- Vi bruker allerede mindre papir enn vi gjorde før, men etter at vi tar i bruk elektronisk arkivering tror vi at vi blir mer eller mindre papirløse. Det gleder vi oss til, forteller saksbehandlerne. 

Fleksibel arbeidshverdag

- Vi er heller ikke avhengig av å sitte på kontoret for å gjøre jobben vår, og det gir oss en ekstra fleksibilitet. Selv om vi jobber mest fra kontoret, kan vi koble oss på serveren hvis vi er hjemme og noen behøver en opplysning der og da. Eller vi ønsker å ta med oss laptoppen til voksenopplæringen. Alt i alt gir Visma Flyktning oss en enklere arbeidshverdag, forteller Lisund.

Kontakt oss


Har du spørsmål om våre løsninger?

Kommunikasjon ikon

Få kontakt med salg

Vurderer du våre løsninger innen velferd og integrering og ønsker en uformell prat? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »

Support ikon

Andre henvendelser

Finner du ikke svaret du leter etter? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »


Er du kunde og trenger hjelp?

Login ikon

Pålogging

Har du problemer med logg inn, ta kontakt med systemforvalter i din enhet. Visma har ikke tilgang til å administrere påloggingsrutiner for den enkelte bruker.

Finn din løsning » 

Support ikon

Support

Online
Gå til Community »

Telefon
Kontakt servicedesk på
telefon 21 49 25 59

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.