Choose language

Veilederen Helse og omsorg gjør hverdagen enklere

Det er i dag et økt press på ansatte i helse- og omsorgssektoren. Stadig nye krav fra myndighetene om kompetanse på gjeldende regelverk, samtidig som pårørende og tjenestemottakere i større grad er klar over sine rettigheter. Kommunen må derfor legge til rette for kunnskapsheving for å skape trygghet hos ansatte.

Veilederen bidrar til at alle til enhver tid er fullstendig oppdatert på regelverket. Gjennom skreddersydde verktøy kan man gi raske og gode svar, samtidig som man har fokus på kontinuerlig kompetanseheving, når det passer den enkelte kommune og ansatt.

Veilederen gir din kommune

  • Levende internkontroll
  • Selvstendige og trygge medarbeidere
  • Høyere kvalitet i tjenestene
  • Kompetanseheving på alle nivå
  • Effektiv jobbhverdag

Hva inneholder Veilederen?

E-læring

Kompetanseheving når det passer deg, der det passer deg. Dokumentert opplæring av ansatte i aktuelle og viktige temaer.

Juridisk svartjeneste

Våre jurister og fageksperter er tilgjengelig for deg når du trenger det.

Oppslagsverk

I oppslagsverket finner du alt lov- og regelverk innenfor din sektor, samlet og forklart på en enkel og oversiktlig måte. Oppslagsverket er alltid oppdatert og lett tilgjengelig.

Nyhetsmeldinger

Det kommer stadig nye regler som du er pålagt å følge. Veilederen holder ansatte i din kommune oppdatert.

Spørsmål og svar

En tematisk oversikt over de mest vanlige spørsmålene i din sektor.

Hvordan lage en god turnus?

Hvordan lage en god turnus?

Her finner du en god og systematisk oversikt over rammebetingelser og planprosesser. Guiden er til god hjelp for å få til en vellykket turnusplanlegging.

Sjekkliste for vikarbruk i helsesektoren

Sjekkliste for vikarbruk i helsesektoren

Hva må være på plass før tilkallingsvikaren starter? Det er visse formaliteter som enten må eller bør være på plass før vikaren starter arbeidet. Kreves det arbeidsavtale? Må tilkallingsvikaren fremlegge politiattest? Er det andre ting du som leder må huske på?

Sjekkliste for brannvern i hjemmetjenesten

Sjekkliste for brannvern i hjemmetjenesten

I hjemmetjenesten er brannforebygging også en del av forsvarlighetsvurdering, og det er viktig å avdekke risikoområder og iverksette tiltak hos hver enkelt bruker. Det kan man gjøre ved å ha sjekkliste med seg på førstegangsbesøket. Dette sørger for en systematisk gjennomgang av risikoområder.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene fra Veilederen direkte til deg. I vårt nyhetsbrev kan du lese om aktuelt innhold for deg innen sektorene barnehage, skole, barnevern og helse og omsorg. Gå ikke glipp av de siste blogginnlegg, podcast, nyheter og tips og råd fra våre eksperter. 

Har du spørsmål eller ønsker en presentasjon?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg.

Siste nytt fra SmartSkill-bloggen

shutterstock_1186792849

Skolens informasjonsplikt i ny opplæringslov

Opplæringslova er en rettighetslov. Derfor er det helt avgjørende at elever og foreldre er informert, og kjenner til hvilke rettigheter loven gir dem.

shutterstock_1464372881

Barnets beste i den nye opplæringslova

Barnets beste følger av FNs barnekonvensjon art. 3 og er nedfelt i Grunnlovens § 104 . I ny opplæringslov er barnets beste kommet inn som en egen bestemmelse om «det beste for eleven».

shutterstock_1669899661

Rollesammenblanding og gaver innenfor helse- og omsorgstjenesten

Det kan by på utfordringer når rollene som helsepersonell og privatperson glir over i hverandre, og når du blir tilbudt gaver i jobben. Dette ser vi litt nærmere på her.