
Veilederen Barnevern
Kunnskap om regelverket skaper trygghet hos ledere og ansatte og sikrer kvalitet i tjenestene.
Ansatte i barneverntjenesten arbeider på et område hvor riktig bruk av rettsregler spiller en avgjørende rolle i det daglige arbeidet. Viktige avgjørelser skal fattes, ofte med store konsekvenser for barn og foreldre. Derfor er det også et krav i internkontrollforskriften at ansatte i barneverntjenesten har tilgang til og kunnskap om de lover og regler som til enhver tid gjelder på barnevernfeltet.
Veilederen gir deg kunnskap og trygghet når du trenger det.
Prøv Veilederen gratis i 3 uker
Kompetanseheving når det passer deg, der det passer deg. Dokumentert opplæring av ansatte i aktuelle og viktige temaer.
Våre jurister og fageksperter er tilgjengelig for deg når du trenger det.
I oppslagsverket finner du alt lov- og regelverk innenfor din sektor, samlet og forklart på en enkel og oversiktlig måte. Oppslagsverket er alltid oppdatert og lett tilgjengelig.
Det kommer stadig nye regler som du er pålagt å følge. Veilederen holder ansatte i din kommune oppdatert.
En tematisk oversikt over de mest vanlige spørsmålene i din sektor.
Har en samværsforelder partsrettigheter når det iverksettes hjelpetiltak hos forelderen barnet bor fast hos?
Samværsforelderen har rett til å bli kjent med at sak er opprettet og årsaken til dette. Samværsforelderen vil imidlertid ikke ha partsrettigheter knyttet til om det skal iverksettes tiltak eller ikke, hvilke type tiltak og begrunnelsen for dette.
Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg.
Sommerferien nærmer seg for de fleste av oss. For mange betyr det et ønske om å reise, og mottakere av brukerstyrt personlig assistanse er ikke noe unntak. Kan man gjennomføre en reise med bistand fra BPA-assistenter? Dette og andre spørsmål rundt BPA og ferie skal vi se litt nærmere på her.
Juridisk kompetanse er en forutsetning for å gi pasienter og brukere som trenger det, nødvendig og forsvarlig hjelp til rett tid. Kunnskap om juss er slik vi ser det, viktigere enn noen gang. Hvordan kan du som jobber i helse- og omsorgstjenesten effektivt øke din kompetanse?
Noen ganger kolliderer den enkeltes selvbestemmelsesrett med pårørendes/helsepersonells mening om riktig og forsvarlig hjelp. Hvor langt går egentlig selvbestemmelsesretten?