Velkommen til gratis frokostseminar

Profesjonell rekruttering er forretningskritisk

Ni av ti norske bedrifter har på et eller annet tidspunkt feilansatt medarbeidere. Dette koster bedriften dyrt, samtidig som det går utover det sosiale miljøet. At rekrutteringsprosessen er krevende er ingen hemmelighet. Uten en god og strukturert ansettelsesprosess er det veldig lett å gjøre kritiske feil som blir vanskelig å rydde opp i når kandidaten først er ansatt.

Vi inviterer til gratis frokostseminar hvor vi gir deg tips og triks på hvordan du kan sikre kvalitet i alle ledd av rekrutteringsprosessen.

Tid: Fredag 9.juni
Sted: Vismas hovedkontor på Skøyen (Karenslyst allé 56, 0277 Oslo)
Pris: GRATIS

Program

Kl.08.00 åpner vi dørene og serverer frokost
Kl 09.00 ønsker vi velkommen
Elin Roen
Elin er Key Account Manager i Visma Unique og åpner frokostseminaret for oss. Hun har 11 års erfaring fra rekrutteringsbransjen og jobber i dag med bl.a. salg av EasyCruit.

Hvordan sikre en profesjonell rekrutteringsprosess
Rekruttering av de riktige talentene er viktig i Visma. To av våre HR-ledere deler sine erfaringer med hvordan HR kan sikre en profesjonell rekrutteringsprosess som sørger for god tilførsel av talenter til virksomheten. Det er i tillegg viktig at prosessen bidrar til å bygge omdømmet  som en attraktiv arbeidsgiver. Her vil du få gode tips og triks til hvilken metoder og verktøy som bidrar til å redusere feilrekruttering, og hva du som HR-leder må være kjent med for å kvalitetsikre rekruttering i din virksomhet.

Selja von Zernichow
Selja er HR leder for Visma Unique. Hun har jobbet profesjonelt med rekruttering i mange år og har lang erfaring som HR leder i ulike virksomheter og fra ulike bransjer.

Christina Karlsson
Christina er HR direktør i divisjonen Visma Enterprise og har 10 års erfaring innenfor HR og rekruttering både nasjonalt og internasjonalt.

Nordiske rekrutteringstrender og optimalisering - Spennende nyheter i EasyCruit
Det er i dag mye snakk om automatisering av rekrutteringsprosessen. Automatiseringen gjør det mulig å håndtere større kandidatvolumer uten at det går utover kandidatopplevelsen. Det gjør at HR kan fokusere mer på menneskene, samtidig som at man blir mer tids- og kostnadseffektive i rekrutteringene. Ved bruk av en automatisert screeningsprosess med utvalgsspørsmål eller evne- og personlighetstester, vil man i tillegg oppnå et mer rettferdig utvalg av kandidater. Vi tar deg igjennom mulighetene i vår rekrutteringsløsning.

Geir Ole Sverdrupsen
Geir Ole er Visma Enterprise og Solution Manager i Visma Unique. Han har 17 års erfaring fra vår HRM løsning, blant annet som fagkonsulent, utviklingsansvarlig for HRM og integrasjoner, samt løsningsansvarlig i salg.

Tobias Linge Hareide
Tobias er ansvarlig for internasjonal produktmarkedsføring og kommersialisering av våre nye skybaserte løsninger i Visma Enterprise og har 10 års erfaring fra både salgsledelse og produktutvikling av skybaserte HR og rekrutteringsløsninger.

Prosessoptimalisering
Jobber dere optimalt med rekrutteringsløsningen? Har dere tatt i bruk all funksjonalitet? En systematisk gjennomgang av rekrutteringsprosessen og tilhørende rutiner vil avdekke hvor det finnes klare forbedringsområder som kan bidra til å effektivisere hverdagen. Prosjektleder og rådgiver i Visma presenterer hvordan vi kan bistå med å optimalisere rekrutteringsprosessen.

Linn Veronica Watle
Linn Veronica jobber som prosjektleder og rådgiver i Visma Unique og har flere års erfaring med implementering av IT-systemer og tilhørende kartlegging av arbeidsprosesser. 

Vi setter av tid til spørsmål og avslutter frokostseminaret kl 11:00

Meld deg på

Ja takk, jeg vil gjerne delta på gratis frokostseminar

JA, jeg gir samtykke til behandling av mine personopplysninger som beskrevet her og vil at Visma sender meg relevant informasjon på e-post basert på mine interesseområder.