Kvinnherad

Gode løsninger betyr mer tid til elevene

Med noen tastetrykk ligger karakterene i en skyløsning. Dette fører til bedre oversikt, enklere arbeidshverdag og økt mobilitet. 

Tiden da karakterer ble ført inn for hånd i en protokoll og signert, er forbi. Med noen tastetrykk ligger karakterene inne i et system. Før karakterene skal sendes ut får brukerne en påminnelse i Visma Flyt Skole. Det er med på å gi en økt trygghet.

Fra skeptisk til entusiastisk

- Jeg var skeptisk til å ta i bruk en ny administrasjonsløsning, ikke fordi vi ikke hadde behov, men alt som ventet oss med en ny løsning. Etter å ha jobbet i Visma Flyt dette skoleåret er jeg svært positiv. Det har vært enkelt å sette seg inn i det og ikke minst å bruke det, forteller

Arne Lunestad, inspektør på Rosendal ungdomsskole.

Jobber heldigitalt

I 25 år har Lunestad jobbet i skolevesenet, som både lærer og inspektør. Han merker stor forandring siden den gang.

- Før måtte vi gjøre alt for hånd, mens nå jobber vi heldigitalt. Det er mye enklere og oversiktlig i dag enn før. Samtidig er det mye større krav til dokumentasjon og rapportering, og da er man avhengig av å jobbe i systemer som innehar brukernes behov, og er oppdaterte på dagens krav. Det må bidra til å effektivisere arbeidshverdagen og ikke motsatt, sier han.  

Større krav til dokumentasjon

Kommunene pålegges stadig større krav til dokumentasjon og rapportering. Resultater av nasjonale prøver skal apporteres til Utdanningsdirektoratet og karakterer rapporteres til Grunnskolens Informasjonssystem (GSI). Sentrale myndigheter stiller også strengere krav til elektronisk arkivering. 

Disse kravene understøttes godt av Visma Flyt Skole, og underletter rapporteringsarbeidet.

Nettbasert skyløsning

Med Visma Flyt Skole kan både lærere og administrasjon logge seg inn på den nettbaserte løsningen - uavhengig av hvor de er. I tillegg til bedre oversikt kan brukerne se om en karakter eller annet mangler, som gir en ekstra kvalitetssikring.

I Visma Flyt Skole har inspektøren full oversikt over variabel lønn, vikarer, elever, karakterer, fravær, orden og oppførsel, fag, tilleggsfag, valgfag, eksamen, grupper, kontaktpersoner, foresatte og arkiverte bilag.  


Arve Lunestad

Viktig for en god brukeropplevelse

Det at løsningen skulle integreres lett med relevante systemer, sørge for en effektiv rapportering og automatisk arkivering, samt at løsningen var enkel å bruke, var viktig for inspektøren da Rosendal ungdomsskole skulle ta i bruk Visma Flyt Skole. 

Opplever en forenklet hverdag

Rosendal ungdomsskole har siden 2005 jobbet i elektroniske løsninger, men opplever først nå en forenkling av arbeidshverdagen. 

- Min hverdag har helt klart forenklet seg ved å bruke Visma Flyt. Jeg har i dag god kontroll over hver enkelt elev. Lurer jeg på noe finner jeg raskt informasjonen jeg leter etter.

- Det er en intuitiv løsning og fanene er selvforklarende. Brukermanualen ligger der og forklarer steg for steg hva du skal gjøre og hvordan. Det er helt avgjørende at løsningen vi bruker er enkel å forstå og effektiv for oss å bruke. Når vi jobber i et enkelt arbeidsverktøy får vi mer tid med elevene, forteller Lunestad.

Les om hvordan SFO bruker Visma Flyt Skole

Ønsker du mer informasjon?

Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt med deg. 

Er du kunde, logg inn i Community hvor du kan være med på diskusjoner, stille spørsmål og få hjelp raskt. Gjelder henvendelsen en support sak, vennligst ta kontakt her.

JA, jeg gir samtykke til behandling av mine personopplysninger for å kartlegge mine interesser som beskrevet her og er kjent med at samtykket kan trekkes tilbake når som helst.

JA, jeg vil motta relevant informasjon basert på mine interesseområder fra Visma på e-post. Jeg kan når som helst melde meg av eller oppdatere mine interesser på Vismas abonnementsside.

Vi trenger ditt samtykke.
Salgsansvarlig Oppvekst profilbilde Einar

Einar Visnes Bjerkelund
Salgsansvarlig Oppvekst

Salgsansvarlig Oppvekst profilbilde Ellen

Ellen Margrethe Sæthereng
Salgsansvarlig Oppvekst

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.