Visma Flyt Arkiv godkjent etter

Noark5 standarden

Oslo, 18. september 2012

Visma har i dag fått godkjenning av sin arkivløsning for norske kommuner, Visma Flyt Arkiv. Løsningen sørger for sikker digital arkivering av sensitive personopplysninger. Visma Flyt Arkiv gir kommunene en etterlengtet mulighet til å arkivere digitalt i sikker sone, i henhold til Noark5 standarden. Med dette er Visma den første godkjente leverandøren som er sertifisert etter Noark5 standarden.

Med denne frittstående arkivkjernen får norske kommuner et digitalt arkiv i sikker sone, noe som ivaretar kravene til håndtering av sensitiv personinformasjon. Løsningen leveres ferdig koblet og integrert mot ulike fagsystemer. I praksis betyr dette at kommunene slipper papirarkiv fordi fagsystemet blir koblet sammen med arkivkjernen. Administrasjonen av arkivet skjer også helelektronisk. Dette til forskjell fra dagens rutiner med å flytte papirarkiv til fjernarkiv, og ikke minst avlevering til depot. Arkivkjernen er åpen for andre leverandørers fagsystem, ikke bare Visma sine egne fagløsninger. 

Godkjent arkivering i henhold til Noark 5 standarden for fagsystem i sikker sone, har vært et krav fra kommunal sektor i mange år. Dette har nå blitt en realitet med Visma Samhandling Arkiv. Dermed oppfylles myndighetskravene i henhold til arkivering og avlevering, samt til håndtering av sensitiv personinformasjon.

Sitat Noark5 Visma FLYT Arkiv

Vi er fornøyd med å kunne tilby våre kunder en godkjent arkivkjerne som første leverandør i Norge.

- Stian Berg, produktdirektør i Visma Unique AS

Noark 5 ikon

Noark 5

Noark 5 er en standard for arkivdanning som stiller krav til arkivstruktur, metadata og funksjonalitet. Standarden skal kunne brukes for alle typer arkivdanning, uavhengig av teknologisk løsning og type organ. Noark 5 er den siste utgaven av Noark standarden. Den ble publisert i 2008, og ble Noark 5 versjon 3 er gjeldende fra og med 1. mars 2011.

Os kommune

Visma har samarbeidet med Os kommune i Hordaland for å få løsningen godkjent. Os kommune har benyttet arkivløsningen over en lengre periode og det er uttrekk fra Os kommunes arkiv som danner grunnlaget for endelig godkjenning hos Riksarkivaren.

Les mer om godkjente løsninger for elektronisk journal og arkiv.

Har du spørsmål?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg

Er du kunde, logg inn i Community hvor du kan være med på diskusjoner, stille spørsmål og få hjelp raskt. Gjelder henvendelsen en support sak, vennligst ta kontakt her.

Vi trenger ditt samtykke.

Kjartan Kleppe profilbilde

Kjartan Kleppe
Salgsansvarlig Visma fagsystemer

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.