Digital Post er en sikker skyløsning for digital brevpost

Visma Flyt - Digital Post
Få en gratis visning av løsningen

Hva er sikker digital post?

Visma Flyt - Digital Post er en skyløsning som erstatter dagens brevpost med en digital postkasse. Ved å implementere løsningen i ditt fagsystem vil all kommunikasjon foregå digitalt til innbyggere og næringsliv, og dermed bidra til en mer effektiv saksbehandling.

Løsningen vil føre til bedre tjenester og raskere svar, og løsningen er rimelig og mer sikker. Tidligere ble all dokumentbehandling (brev og vedtak) sendt i posten. I dag er dette erstattet ved hjelp av en integrert SvarUt funksjon i Visma fagsystemer som gjør det mulig å ekspedere all post digitalt.

Dette er en enkel løsning som gjør det mulig å komme i gang med sikker digital post ved bruk av SvarUt. 

*En forutsetning for å kunne ta i bruk SvarUt er at du har tatt i bruk digital arkivløsning fra Visma. 

digital post skjerm illustrasjon

Har du ikke arkivløsning fra Visma? For oppsett
av Visma Flyt Arkiv ta kontakt.

 

Hva er KS SvarUt?

SvarUt er en løsning KS har etablert for å kunne sende utgående post fra kommunen i elektronisk format og for å innføre sentralisert løsning for utsending av vanlig brevpost. Les mer om KS SvarUt her og på ks.no.

En stor endring i offentlig sektor

Hovedregelen er at per 1.1.2016 skal all brevpost erstattes av digital post i stat og kommune. Likevel kan den enkelte innbygger reservere seg mot dette, og motta post den tradisjonelle måten. Les mer på www.norge.no om hvordan dette kan gjøres.  

Hvordan komme i gang?

Visma har nå utviklet en ny og enkel løsning som gjør det mulig å komme i gang med sikker digital post ved bruk av SvarUt. Slik kommer du raskt i gang.

Steg Arkiv   

KS SvarUt funksjonen tas enkelt i bruk ved å aktivere arkivkoblingen og digital postforsendelse i ditt Visma fagsystem. Aktiveringen må gjøres for hvert enkelt fagsystem. Dette er en tilleggsfunksjon i fagsystemet som gjør at SvarUt integrasjonen fungerer. Alle utgående dokumenter som lagres i arkivkjernen vil i tillegg videresendes til SvarUt. Ta kontakt for å sette opp arkivløsningen.

*En forutsetning for å kunne ta i bruk SvarUt er at du har tatt i bruk digital arkivløsning Visma Flyt Arkiv.

sikker-post-arkiv-skjermbilde

Steg Aktivering 

Arkivkjernen må aktiveres mot SvarUt. En fagkonsulent fra Visma vil assistere dere med oppsettet. Som en del av oppsettet legges e-postadresser til de som skal varsler i tilfelle tekniske feil eller mangler ved selve sendingen av digital post. Ta kontakt for assistanse fra fagkonsulent.

sikker-post-svarut-skjermbilde

Steg Registrering 

For at dokumenter skal kunne sendes digitalt må fødselsnummer og organisasjonsnummer være registrert. Dette registreres i hver enkelt fagløsning av saksbehandler. Dersom fødselsnummer eller organisasjonsnummer er feil eller mangler, vil varsel bli sendt ut til saksbehandler. Ta kontakt for lage avtale.

Slik fungerer Visma Flyt - Digital Post

Saksbehandler jobber i fagsystemet. Når dokumenter er ferdigbehandlet blir de automatisk lagret i arkivkjernen. Saksbehandler har mulighet til å overstyre automatikken med digital post til SvarUt for ett og ett dokument.

Automatisk utsendelse fra arkivkjernen

Arkiverte dokumenter av type “Utgående” som er merket for digital utsendelse ekspederes automatisk videre til SvarUt.

SvarUt 

SvarUt er ansvarlig for videre utsendelse, og sender dokumenter videre til Altinn eller Digipost/ e-Boks. Dersom SvarUt ikke kan nå mottaker digitalt, vil all post automatisk omdirigeres til print, frankeres og sendes per tradisjonell brevpost. Les mer.

Gratis demovisning

Jeg demonstrere gjerne Visma Flyt Digital Post for deg, direkte via Internett. Du får en gjennomgang av løsningen hvor jeg viser deg hvordan programmet fungerer i praksis. Du er selvfølgelig velkommen til å stille spørsmål i løpet av demonstrasjonen.

Dette er et gratis tilbud, krever ingen spesielle forkunnskaper og er selvsagt helt uforpliktende.

Kjartan Kleppe
Salgsansvarlig Visma fagsystemer

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg for å avtale et tidspunkt som passer.

Vi trenger ditt samtykke.

Har du spørsmål?

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.