Omnikanal

Retailerne vinner på å skape helhetsopplevelsen for forbruker uansett kanal.

Uansett kanal

Forbrukeren ønsker å handle hvor den vil, når den vil og hvordan den vil og samtidig å få riktig pris, fullt sortiment og riktig lagerinformasjon. Dette stiller krav til service, integrasjon, kommunikasjon og tilgjengelighet. Alle systemene må kommunisere med hverandre for å oppnå en sømløs handleopplevelse. 

Uansett kanal - i butikk, online eller via mobilen etterspør forbrukere handling døgnet rundt. Og få dette til å henge sammen er nøkkelen til en vellykket løsning for omnikanal. 

Utfordre våre konsulenter til å implementere en omnikanalstrategi.

Er du nysgjerrig på trendene innen retail? 

Visma Retail og Dagens Handel har oppsummert de viktigste retailtrendene fra NRF Big Show. 
Last ned whitepaper her.

 

4 %

av forbrukere bestilte en vare
online og valgte å hente den
i butikk i 2013

  

 

   

  

I 2014 økte tallet til

64 %

 

E-handel

E -handel har vekket en idé og et behov for kunne handle ubegrenset, både i form av tid, sted og utvalg. Forbrukeren ser det som en selvfølge å kunne bevege seg i flere kanaler uten tydelige grenser og velger derfor den løsningen som passer best til behovet.

Grensene viskes ut mellom online- og offlinehandel og er i dag i mange tilfeller en kombinasjon av begge. Som for eksempel å bestille online men plukke opp i butikken. Eller fra butikken å komplettere med noe som ikke var inne for øyeblikket, men at hele kjøpet gjennomføres og resten av ordren blir levert hjem.

  

illustrasjon av varer på en skjerm i forbindelse med omnikanal

Illustrasjon av butikk med varer i forbindelse med omnikanal

I butikk

Opplevelsen i butikken må være i tråd med den totale handleopplevelsen som en god løsning for omnikanal muliggjør. Uansett om det er online eller offline handel skal kommunikasjon mot forbrukeren oppleves enhetlig. 

I butikk har retailer større mulighet til å påvirke forbrukerens fem sanser samt at butikkansatte har større mulighet til å gi eksepsjonell service og personlig behandling.

Mobilitet

Fleksibilitet og mobilitet i detaljhandel, både mellom ulike innkjøpskanaler som før, under og etter kjøpet, blir stadig viktigere for forbrukerne. 

Mobile handleløsninger som mobil selvskanning og mobil selvbetjening gjør at et kjøp ikke er begrenset til isolerte kanaler. 

For forbrukerne kommer handleopplevelsen å være kontinuerlig og dynamisk. I en økende konkurranse innebærer det at retailere må være der forbrukeren er.

Løsningen er mobilitet.

Ilustrasjon av mobile enheter med varer i forbindelse med omnikanal

en hånd på ipad med kredittkort i den andre hånden (omnikanal)

Sømløs handleopplevelse

- personlig, tilkoblet, sammenkoblet

Forbrukeren ser det som en selvfølge å kunne bevege seg i flere kanaler uten klare grenser og velger derfor den løsningen som passer best til behovet. Samtidig etterspør forbrukerne en personlig og tilpasset kommunikasjon.  

Å lykkes med å gi forbrukeren en sømløs handleopplevelse handler om å gi forbrukeren en enhetlig og personlig opplevelse, der alle kanalene er koblet sammen til omnikanal.

 

Se produkter som øker handleopplevelsen her

Alt er integrert

For å skape en ekte helhetsopplevelse for handel mellom kanalene må systemene være integrert.

Alle systemene må kommunisere og samhandle med hverandre. Systemer som butikkdata- og kassesystem, ERP-system, web- og logistikksystem og så videre, må henge sammen og være oppdatert med samme aktuelle informasjon, slik at budskap og innhold i de ulike kanalene er synkronisert for å oppnå en sømløs handleopplevelse.

   

Illustrasjon viser at kunde, varer, butikker og online handel integrert i omnikanal

Fremtidens retail

Omnikanal er svaret for alle retailere som ønsker å tilby forbrukerne en sømløs handleopplevelse, både mellom ulike kanaler som før, under og etter kjøpet. Disse aktørene kommer til å vinne i både kundetilfredshet og kundelojalitet med tilbakevendende kunder.

Omnikanal

SKREDDERSY DIN SERVICE
 
Gi din kunde en VIP-følelse uansett hvilken kanal som benyttes til innkjøp.
Omnikanal

KUNDELOJALITET
 
Lojale kunder er retailerens største utfordring. En omnikanalløsning gjør det enklere å få kundene til å komme tilbake.
Omnikanal

EFFEKTIVITET
 
En omnikanalløsning sparer verdifull tid og skaper en naturlig og integrert arbeidsflyt mellom kanalene.

Alle våre produkter og tjenester innen retail

 

Kontaktskjema

JA, jeg gir samtykke til behandling av mine personopplysninger for å kartlegge mine interesser som beskrevet her og er kjent med at samtykket kan trekkes tilbake når som helst.

JA, jeg vil motta relevant informasjon basert på mine interesseområder fra Visma på e-post. Jeg kan når som helst melde meg av eller oppdatere mine interesser på Vismas abonnementsside.

Vi trenger ditt samtykke.

  

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.