Alle kan sende og motta elektronisk faktura

Spar tid

Spar tid ved å automatisere rutiner knyttet til faktura. Vink farvel til punchingen, og gjør det enkelt å godkjenne fakturaer.

Kutt kostnader

Frimerker, adressemerker og konvolutter koster penger, det samme gjør tid brukt på punching av fakturaer. Kutt kostnadene med elektronisk faktura.

Leveres øyeblikkelig

Send fakturaer til dine kunder med ett tastetrykk. Innbetalingstiden forkortes, regninger blir betalt i tide og du styrker likviditeten.

Minimèr feil

Datafiler leses inn i systemene med 100 % nøyaktighet. Du slipper feilregistreringer og trenger ikke dobbeltsjekke informasjonen.

Godkjenn faktura på farten

Er du på reise? Så bra! Du kan enkelt godkjenne og avvise faktura på mobiltelefonen.

Send både til bedrifter og privatpersoner

Du kan fakturere alle dine kunder elektronisk, både bedrifter og privatkunder. Privatkundene mottar eFaktura direkte i nettbanken.

Alt som ble gjort manuelt før, har nå blitt effektivisert. Det jeg brukte en time på tidligere, bruker jeg ca 15 minutter på nå. Det er en besparelse på 75 % tidsmessig ifht å hente post, åpne konvolutter, skanne og laste opp i systemet.
- Tom Arild Lund, E7online AS -

Kalkuler hva din bedrift kan spare

Med elektronisk faktura bruker du kun halvparten av tiden det tar å sende vanlig papirfaktura. Prisen blir også halvert. Det er et enkelt valg, men i tilfelle du ikke er overbevist, vil denne kalkulatoren vise deg hvor mye tid og penger du sparer på å komme i gang med elektronisk faktura.Hvor mange fakturaer mottar din bedrift hver måned?

 

Hvor mange fakturaer sender din bedrift hver måned?

 

Du sparer 0 per måned.

Du sparer 0 kroner per måned.
Jo flere elektroniske fakturaer du sender, jo mer sparer du.


Funksjoner

Dette er funksjoner i vår løsning for elektronisk faktura - Visma.net Autoinvoice:

Send e-faktura til offentlige instanser
Send e-faktura til andre bedrifter som kan motta elektronisk
Send fakturaen på e-post til dine bedriftskunder
Skriv ut, pakk og send fakturaen på papir til en lav kostnad
Send eFaktura rett i nettbanken til dine privatkunder
Send faktura til VIPPS
Send faktura på e-post til dine privatkunder
Motta elektroniske fakturaer direkte i ditt Visma mottakersystem
Tolk PDF-fakturaer og send dem direkte i ditt Visma mottakersystem
Scann og tolk papirfakturaer og send dem direkte inn i ditt Visma mottakersystem
Vi har redusert porto-forbruket med 70 %, og papirforbruket har også gått betraktelig ned.
- Bjørnar Nielsen, Finnmark Ressursselskap AS -
Hvordan fungerer det i praksis?
Last ned illustrasjon
Prisoversikt
Last ned

JA, jeg gir samtykke til behandling av mine personopplysninger som beskrevet her og vil at Visma sender meg relevant informasjon på e-post basert på mine interesseområder. 
Usikker på om elektronisk faktura passer for dere?

Vi har en del kunder som argumenterer for hvorfor de ikke vil bruke elektronisk faktura. Under ser du hva Svein Holanger, vår fagekspert på elektronisk faktura, svarer dem.

Hvorfor skal vi endre noe som funker bra i dag?
Men kundene våre kan ikke motta elektronisk faktura
Det koster for mye for oss (billigere å sende som PDF på epost)

Vi vet at omstillinger er vanskelig. Det enkleste for mange er “ bare å fortsette som før”. Kanskje har du til og med en ansatt som tar seg av faktureringen? Det er fire grunner til at vi likevel tror du vil ha glede av å prøve elektronisk faktura

  1. Omstillingen vil skje før eller senere uansett. Vårt råd til deg er, hvorfor utsette, når du allerede i dag kan få fordelene ved å gjøre faktureringen elektronisk?

  2. Undersøkelser viser at du får raskere innbetalinger, færre purringer og mer fornøyde kunder med elektronisk sammenliknet med faktura på papir eller epost. Med raskere innbetalinger, får du også en bedre likviditet.

  3. Stadig flere av kundene dine ønsker elektronisk faktura, og ser hvor mye tid de sparer på å gjøre faktureringen elektronisk. Om du tilbyr dem det de vil ha, blir du en mer kundevennlig bedrift. Og om du ikke tilbyr dem det,  vil du risikere å miste dem.

  4. Dine ansatte kan faktisk gjøre andre oppgaver. Du trenger ikke si opp noen. Vi garanterer deg at du vil finne nye - og kanskje morsommere og mer betydningsfulle oppgaver enn å punche tall, frankere konvolutter og purre på kunder som ikke betaler i tide.

Det er sannsynlig at flere av kundene dine ikke kan motta elektronisk faktura ennå. Det som er så bra  med vår fakturaløsning, er at du fremdeles kan gjøre alt elektronisk, selv om kundene dine ikke kan det.

Visma.net AutoInvoice har funksjonalitet for å sende både elektronisk faktura (EHF), epostfaktura og papirfaktura. Visma.net AutoInvoice sjekker organisasjonsnummeret opp mot det sentrale adresseregisteret for EHF (ELMA). Om mottakeren ikke er registrert der, vil fakturasystemet sende fakturaen enten på epost (som PDF) eller vanlig postgang. Det betyr at alt skjer elektronisk i ditt økonomisystem, og du får full effekt av å fakturere elektronisk.

Det er flere grunner til at vi vil fraråde deg mot å sende fakturaer på epost:

  1. Undersøkelser viser at du får raskere innbetalinger, og at langt flere kunder betaler til forfall når fakturaen blir sendt elektronisk.

  2. Hvis du må gjøre mye oppfølging på en faktura som er sendt på PDF, vil det som i praksis virket som den “billigste” løsningen, likevel bli det dyreste alternativet. Det skal ikke mer enn ett minutts oppfølging av en PDF-faktura før det koster mer enn det gjør å sende den elektronisk.

  3. Vi ser at epost har blitt en mindre trygg måte å sende fakturaer på. Spamfilteret er mer kritisk enn det var tidligere, så du kan aldri være sikker på at fakturaen faktisk når fram til innboksen til mottakeren.

  4. Datakriminelle prøver stadig ut nye metoder for å lure deg med å lage falske fakturaer, som er profesjonelt laget og ser troverdige ut. Senest i fjor var det mange som fikk en faktura fra Telenor i innboksen sin, som viste seg ikke være fra Telenor. Mange av disse svindel-fakturaene kan også inneholde virus.  

Lær mer om vår løsning for elektronisk fakturering

Spørsmål? Kontakt oss.

Vil du vite mer om elektronisk faktura og om hvordan vår løsning, Visma.net AutoInvoice, passer med dine nåværende systemer?
Fyll inn din informasjon så tar vi straks kontakt med deg.

Fyll inn din informasjon:

JA, jeg gir samtykke til behandling av mine personopplysninger som beskrevet her og vil at Visma sender meg relevant informasjon på e-post basert på mine interesseområder.