14 Jul 2023
Financials

Visma fortsetter veksten og akselerer satsingen på generativ AI

Visma økte omsetningen med 15 prosent i andre kvartal. Konsernet har over 180 pågående prosjekter for å forbedre produkter, kundeservice og egne driftsfunksjoner ved hjelp av generativ AI.

Visma leverte en omsetning på 579 millioner euro i andre kvartal 2023, en vekst på 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. EBITDA endte på 148 millioner euro, opp 24 prosent fra Q2 22.

Ved utgangen av andre kvartal nådde Vismas årlige repeterende inntekter (ARR) et nytt rekordnivå på 2 069 millioner euro, opp 23 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

“Visma ser fortsatt god etterspørsel etter virksomhetskritisk programvare på tvers av våre sentrale markeder. Virksomheter fortsetter å investere i digitalisering og automatisering for å bli mer effektive og øke sin finansielle kontroll, og dagens situasjon med høy inflasjon og stramme arbeidsmarkeder bør forsterke denne trenden ytterligere”, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma.

AI i fokus

Utviklingen av generativ AI har akselerert det siste halvåret, og Visma følger utviklingen nøye. 

Mer enn 180 AI-initiativer pågår for tiden på tvers av ulike konsernselskaper, særlig innen områder som programvareutvikling og kundestøtte. Disse prosjektene ventes å ytterligere forbedre Vismas produkter, kundetilfredshet og interne driftsfunksjoner, primært gjennom økt automatisering.

Et eksempel er en ny chatbot-løsning utviklet av Visma Dinero i Danmark, som allerede håndterer mer enn 50 prosent av alle innkommende spørsmål fra kunder på en tilfredsstillende måte.

"Jeg ser frem til å dele flere detaljer om disse prosjektene etter hvert som de modnes. Det jeg kan slå fast allerede er at generativ AI tilbyr et betydelig potensial som driver for effektivitet og kundetilfredshet, både for Visma og våre kunder", sier Hverven.

16 oppkjøp i 2023

Visma betjener nå 1,6 millioner kunder over hele Europa og Latin-Amerika, en økning på 20 prosent i løpet av de siste tolv månedene.

I tillegg til sterk organisk vekst, er M&A fortsatt en viktig vekstdriver for konsernet både i nye og eksisterende markeder.

Visma gjennomførte syv oppkjøp i andre kvartal, inkludert konsernets første inntreden i markedet for offentlig helseprogramvare i Nederland med Zorgdomein.

“17 nye selskaper har blitt en del av Visma så langt i 2023, og jeg forventer høy aktivitet på denne fronten også i andre halvår”, sier Hverven.

Les hele rapporten her.

Høydepunker for andre kvartal:

  • Omsetning på 579 millioner euro, 15% vekst
  • EBITDA på 148 millioner euro, 24% vekst
  • Årlige repeterende inntekter (ARR) nådde 2 069 millioner euro, 23% vekst
  • Gjennomførte syv oppkjøp i løpet av kvartalet

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Lage Bøhren, kommunikasjonssjef i Visma +47 921 57 801

lage.bohren@visma.com

Om Visma

Visma er en ledende leverandør av skybasert, virksomhetskritisk programvare, med omsetning på 2,06 milliarder euro i 2022, 14,500 ansatte og 1,6 millioner kunder i Europa og Latin-Amerika. Ved å forenkle og automatisere prosesser for bedrifter og organisasjoner av alle størrelser, bidrar vi til å skape et mer effektivt og fremgangsrikt samfunn. Les mer om oss på visma.com.

Lage Bøhren

Nasjonal pressekontakt for Visma Norge.