Dame med øreplugger deltar på webinar

Kurs i trygge omgivelser

Alle kurs er online denne høsten.

  Din handlekurv (0)

Pris per deltaker

Ta kontroll over likviditeten

Reduser risikoen i bedriften - virkemidler for å styrke likviditeten!

En rekke bedrifter viser til gode resultater og tilsynelatende god økonomi, men likviditeten kan likevel være presset. En svært stor del av alle konkurser skyldes mangel på likviditet.

På dette 3 timers kurset forklarer vi hvordan man i regnskapet kan se at en bedrift har dårlig likviditet, hvordan likviditeten strømmer ut og inn i bedriften, og hvordan likviditeten kan forbedres. Vi lærer å forstå at uten god lønnsomhet over tid, vil vi heller ikke klare å fremskaffe god likviditet. Det viktigste er å unngå konkurs med alt det negative det medfører.

Agenda

  • Kontantstrøm til/fra drift, investering og finansiering
  • Hva er dårlig likviditet?
  • Hva er god likviditet?
  • ”Cash-to-cash” syklus
  • Hva er EBITDA
  • Indirekte kontantstrømoppstilling
  • Utfordringer innen likviditetsstyring
  • Nøkkeltall for likviditet og lønnsomhet
  • Vi studerer regnskaper fra norske bedrifter med likviditetsproblemer
  • Handlingsplan for bedring av likviditet

Målgruppe

Kurset passer for alle som har ansvar for økonomi i en bedrift eller organisasjon. Kurset egner seg spesielt for daglig leder, økonomisjef, controller, regnskapsansvarlig og andre som ønsker påfyll av økonomikunnskap.

Forkunnskaper

Praktisk erfaring med likviditetsbudsjett og håndtering av innbetalinger/utbetalinger er en fordel, men ikke et krav for å delta på kurset.

Varighet

3 timer, kl. 09.00-12.00

Om webinar

Dette er et nettbasert kurs. En beskrivelse av hvordan oppkobling skjer vil bli sendt i forkant av kurset.

På kurset bruker du egen PC. Du må logge deg på webinaret lokalt (ikke via terminalserver/Citrix) og ha på lyd. I løpet av kursdagen jobber vi med praktiske oppgaver, og du har mulighet til å stille spørsmål og ha dialog med kursleder.Dette er et fagkurs som er uavhengig av hvilke regnskapsprogram som benyttes. Etter gjennomført kurs mottar du kursbevis og blir bedt om å gi din evaluering av kurset.

Kurset inngår i avtalen om Kursabonnement.

Om foreleseren

Ingebrigt Aasbø har vært lektor  ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i en årrekke. Ingebrigt er en inspirerende, engasjert og underholdene foreleser. Han har evner til å gjøre økonomifaget lett forståelig, og tørre regnskapstema interessante.

Etterutdanning for regnskapsførere

Visma Software AS har vurdert kurset “Ta kontroll over likviditeten” til å gi 3 timer etterutdanning innen området: Finansregnskap.

Sted og dato
Antall deltakere
Status Ledige plasser
Varighet 1 dager
Klokkeslett 13.00 - 16.00
Pris 2600