Din handlekurv (0)

Pris per deltaker

Forstå faresignaler i regnskapet

Lær de beste metodene for å avdekke faresignaler i regnskapet

2018 har vært et rekordår for konkurser, med hele 5.000 konkurser og tvangsavviklinger av selskaper i Norge. Dette er en økning på 10,6 prosent fra 2017.

Selv i regnskapet til bærekraftige bedrifter kan det skjule seg en negativ utvikling og svake nøkkeltall. Lær metoder for å avdekke mangler og faresignaler i eget og samarbeidspartneres regnskap, så tiltak kan igangsettes før det er for sent.

3 timers kurs med anbefalt godkjent etterutdanning innen finansregnskap for autoriserte regnskapsførere.

Agenda

  • Risikoanalyse av regnskapet
  • Hva gjør en bedrift solid regnskapsmessig?
  • Nøkkeltallsanalyse av resultatregnskap og balanse
  • Lønnsomhet, likviditet og soliditet
  • Hva skjuler regnskapet?
  • Regnskapscase – gjennomgang av faresignaler
  • Bruk av praktiske risikovurderingsverktøy
  • Tommelfingerregler for vurdering av nøkkeltall
  • Formelle faresignaler

Målgruppe

Kurset passer for alle som vurderer den økonomiske styrken i egen bedrift, til kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere. Det passer også for deg som har behov for faglig oppdatering og/eller økt regnskaps- og økonomiforståelse.

Forkunnskaper

Kjennskap til regnskapsdokumentene er nødvendig for å delta på dette kurset. Erfaring med analyse av regnskap og budsjetter er en fordel, men ikke et krav.

Varighet

3 timer, kl. 09.00-12.00

Praktisk informasjon

Dette er et fagkurs som er uavhengig av hvilke regnskapsprogram som benyttes.Kursprisen inkluderer kursdokumentasjon, lunsj og bevertning. Etter gjennomført kurs mottar du kursbevis og blir bedt om å gi din evaluering av kurset.

Kurset inngår i avtalen om Kursabonnement.

Om foreleseren

Ingebrigt Aasbø er siviløkonom, og har vært lektor  ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i en årrekke. Ingebrigt er en inspirerende, engasjert og underholdene foreleser. Han har evner til å gjøre økonomifaget lett forståelig, og tørre regnskapstema interessante.

Han har praksis fra næringslivet og over 30 års erfaring med forelesninger i IT- og bedriftsøkonomiske fag for bl.a. Høgskolen i Oslo og Akershus, Norges Markedshøgskole og BI i tillegg til ulike kurs for bedrifter og offentlig virksomhet. Han er også sensor ved flere høgskoler.

Etterutdanning for regnskapsførere

Visma Software AS har vurdert kurset “Faresignaler i regnskapet” til å gi 3 timer etterutdanning innen området: Finansregnskap.

Sted og dato
Antall deltakere
Status Ledige plasser
Varighet 1 dager
Klokkeslett 09.00 - 12.00
Pris 2600
Adresse Visma-huset Skøyen
Kurssted Åpne kart