Visma Software eMagasin

-

Vil du vite mer om hvordan din bedrift kan dra nytte av fordelene ved helautomatisk fakturering? 

Last ned guide nå

Helautomatiser faktureringen

Si farvel til papirfakturaen

Sender din bedrift faktura per post, epost eller elektronisk? Ved å automatisere faktureringsprosessen slipper man alt arbeid knyttet til sending av fakturaer, oppfølging av innbetalinger, purring og inkasso. I stedet foregår hele prosessen automatisk. Du trykker på faktureringsknappen – og om ikke lenge er pengene inne på konto.

Tradisjonell fakturering per post og epost er svært tidkrevende arbeid. Først kommer utsendingsprosessen, så registrering av innbetalinger, deretter purring på alle fakturaer som ikke var betalt, og til slutt inkasso og dobbelreskontro. Ved å sende faktura per epost kan du i tillegg risikere at fakturaen havner i søppelpost, og det vil ta lang tid før du mottar innbetaling. Summen av det hele er kostbare administrative rutiner som en bedrift kan spare mye penger på å automatisere. Så hvorfor er det fortsatt så mange som sender faktura på denne måten?

Estimerte kostnadsbesparelser

Regnestykket for de totale besparelsene ved omlegging til efaktura avhenger selvsagt hvilke faktorer som medregnes. Prøv vår online kalkulator her og se hvor mye din bedrift kan spare.

Samfunnsmessige gevinster

I et høykostland som Norge er effektivitet avgjørende for konkurranseevnen. Skal vi kunne finansiere lønnsnivået og velferden vår, er vi nødt til å jobbe smartere enn andre land. Bruk av efaktura er et enkelt grep som gir norske bedrifter en konkurransefordel ved å eliminere ressurskrevende administrative oppgaver.

Dersom alle norske post- og epostfakturaer isteden hadde vært sendt som efakturaer, ville det gitt en estimert total besparing på 27 milliarder kroner i året. I det regnestykket er dessuten kun virksomhetenes administrasjons- og ressursbesparelser regnet inn.

I tillegg kommer en rekke viktige momenter, blant annet: 

  • Bruk av efaktura bidrar sterkt til å bekjempe fakturasvindel og svart økonomi.
  • Efaktura er en miljøvennlig løsning - ingen papirbruk, og ingen sending og frakt.
  • Privatpersoners effektivisering av egen hverdag ved mottak av efaktura.
Liker du denne artikkelen? Del i sosiale medier:
 

Gratis guide: Helautomatisér faktureringen i din bedrift

I denne guiden går vi gjennom hvordan du kan automatisere faktureringsrutinene dine, hvilke løsninger du trenger og hvilke muligheter som åpner seg.

JA, jeg gir samtykke til behandling av mine personopplysninger som beskrevet her og vil at Visma sender meg relevant informasjon på e-post basert på mine interesseområder. 
Vil du vite mer om hva Visma kan tilby din bedrift? Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg.

JA, jeg gir samtykke til behandling av mine personopplysninger som beskrevet her og vil at Visma sender meg relevant informasjon på e-post basert på mine interesseområder.