Hvor mye kan din bedrift spare på bruk av efaktura?

Sender og mottar din bedrift fremdeles faktura per epost og post? Vi vet alle hvor enkelt det er å jobbe med efaktura (elektronisk faktura) i nettbanken på privaten. Regningen er betalt med et par tastetrykk. Enkelt og effektivt. Men i næringslivet går storparten av fakturaene fremdeles inn og ut på post og epost. Hvor mye kan din bedrift spare på å melde full overgang til sending og mottak av efaktura?

En sammenstilling av nasjonale og internasjonale tall og estimater, viser at besparelsespotensialet er betydelig. I dag er det allerede obligatorisk å fakturere det offentlige ved bruk av efaktura, på grunn av store kostnadsbesparelser for stat, fylke og kommune. Men også norske bedrifter kan spare store summer på bruk av efaktura.

Ifølge estimatene vil gjennomsnittlig besparelse være som følger, ved bruk av efaktura istedenfor andre former for faktura: 

  • Kr 55,50 per faktura din bedrift sender
  • Kr 83,50 per faktura din bedrift mottar

Når det ganges opp med antall fakturaer som går inn og ut av din bedrift hver uke, hver måned og hvert år, blir det raskt store beløp. Det innebærer en effektivisering og kostnadsreduksjon som vil frigjøre betydelige midler til verdiskaping.

Når vi også vet at det sendes og mottas omtrent 500 millioner fakturaer hvert år i Norge, og at 300 millioner av disse ennå ikke sendes som efaktura, blir det åpenbart at efaktura kan bli avgjørende også i samfunnsmessig perspektiv.

Last ned vår rapport for å få full oversikt over besparingspotensialet til din bedrift, samt det fulle beregningsgrunnlaget for estimatene.

Lese mer? Fyll ut skjema og last ned din guide: