30 sekunder om hva du får vite mer om i denne guiden: 

 

Jobbapper for enklere arbeidsliv øker bunnlinjen

Last ned guide nå

Det finnes i dag apper for alt. Disse har totalt forandret våre liv, fra måten vi kommuniserer, reiser, shopper, spiser samt hvordan vi samler inn og bruker informasjon til å ta beslutninger.

Det foregår for tiden en markant utvikling på to fronter; én når det kommer til maskinvare (hvor PC’en i stadig større grad blir erstattet av mobile enheter) og en når det kommer til programvare (apper, som er programvaren på disse mobile enhetene, blir stadig viktigere).  

Den mobile evolusjon

Mobilen har gått gjennom en evolusjon uten like. Det startet for over 40 år siden, og den første utfordringen var å kunne få telefonisk kontakt via bærbar enhet. Det var ikke før i 1989 at den første virkelig bærbare telefonen ble lansert. Før det var de fleste mobiltelefoner installert som biltelefoner ettersom de var altfor store til at man enkelt kunne bære dem med seg.

Siden 1989 har mobiltelefoner utviklet seg i et raskere tempo. I dag er det vanskelig å forestille seg en mobiltelefon uten internett, SMS, berøringsskjerm, GPS, video, kamera, musikk, eller Bluetooth. Spesielt når mobiltelefoner i dag er den nettplattformen stadig flere foretrekker og som vokser mest (1).

Den første iPhonen

Den første iPhone ble lansert i 2007 og endret definisjonen av hva en smarttelefon var. Apple solgte rundt 816.000 iPhones hver dag i 4. kvartal 2014 (Wired, 2015)

Vi er nå inne i den tredje fasen, og denne handler om å koble et bredt spekter av mobile enheter og trådløse sensorer sammen. Dette er også kjent som «Tingenes internett» og maskin-til-maskin (M2M) (2). Selskaper som Ericsson og Cisco har spådd at det vil være mer enn 50 milliarder tilkoblede enheter innen 2020.

Statistikk fra Gartner viser at mobil dominerer livene til både forbrukere og firmaer.

 

Inntektsbringende

Debatten om mobile applikasjoners fremtid pågår for fullt, men en ting er sikkert: Mobilapper gir svært gode vekstvilkår for å øke effektiviteten i norske selskaper.

For den gjengse bedrift er den beste mobilvekststrategien å utnytte mobilbruk på en slik måte at man driver ned kostnadene og øker produktiviteten.

 

Last ned vår gratis guide og lær hvordan.

Skriv inn din e-postadresse


Ta gjerne kontakt med oss på 
kundesenteret@visma.no eller telefon 09101
dersom du har spørsmål angående våre produkter og tjenester.