Muligheter etter Management Trainee-programmet

Lurer du på hva du kan jobbe med etter endt Management Trainee-program? Under kan du lese om hva noen tidligere Management Trainees jobber med i Visma i dag.

Hva gjør tidligere Management Trainees i dag?

Som Management Trainee i Visma vil du få en unik innsikt i Europas ledende softwareselskap. Vi har spurt Sindre, Julie, Edda og Steffen om deres tid som trainees i Visma. Her kan du lese om hva som trigget de til å søke Management Trainee-programmet, hva de har fått ut av å være trainees, og deres mest spennende prosjekter.

Prosjektene traineene går gjennom er reelle utfordringer som konsernet står ovenfor, der deres bidrag er avgjørende for Vismas fremtidige vekst.

Ønsker du å søke Vismas Management Trainee-program?

Vi ser etter deg som:

  • Er nyutdannet med mastergrad innen business, management, økonomi eller teknologi
  • Har gode akademiske resultater
  • Er analytisk, uredd, og drives av utfordringer
  • Er engasjert og selvdreven
  • Har lederambisjoner

Les om Sindre, Julie, Edda og Steffen her:

Sindre Julie Edda Steffen

Edda - Business Controller

Software International

Navn: Edda Davidsdottir
Utdannelse: MSc i Finance og Økonomi fra Copenhagen Business School
Mentor: Mads Rebsdorf, Managing Director i e-conomic Danmark
Traineekull: 2017


Hvorfor ønsket du å starte som trainee i Visma?
Jeg havde hørt om Visma og synes det lød som et utrolig spændende selskab, hvor der hele tiden sker nye ting og nye muligheder. Jeg ønskede mig at lære så meget som muligt og udvide mit kundskabsniveau inden for IT, Finance og dataanalyse. Blive udfordret og guidet de første skridt i arbejdslivet og få den bedste start, synes jeg var utrolig værdifuldt.

Hva har du fått ut av å være trainee?
Trainee programmet var utrolig lærerigt og spændende hele vejen igennem! Jeg blev udfordret fra dag 1 og lærte hurtigt at Visma er sted hvor ansvar og nye muligheder kommer til dem som er proaktiv. Jeg fik rejst rundt Visma koncernen, arbejdet og boet i fem lande, mødt utrolig dygtige kollegaer, og blandt andet udviklet kompetence indenfor finans og dataanalyse, hvor jeg lærte at bruge Tableau og Alteryx. Programmet levede op til mine høje forventninger og jeg kunne ikke have bedt om en bedre start. 

Sindre - M&A Manager

Visma AS

Navn: Sindre Talleraas Holen
Utdannelse: BSc Øk. Adm. NHH, utveksling ved Universidad de Barcelona. MSc Finance EBS London
Mentor: Bjørn Erik Dahl, Salgsdirektør VSN
Traineekull: 2009


Hvorfor startet du som Management Trainee i Visma?

Det var hovedsakelig fem grunner til at det ble Visma;
- Vekst, både organisk og gjennom oppkjøp
- Nord-europeisk konsern med hovedkvarter i Oslo
- Et anerkjent og solid trainee-program for nyutdannede
- Visma virket som et svært dynamisk selskap
- Spennende krysning mellom teknologi og økonomi

Hva har du fått ut av å være trainee?
Jeg lærte svært mye forskjellig i trainee-perioden min. I et innovativt teknologiselskap som Visma har jeg blitt kastet ut i det fra dag én. Felles for alle prosjektene jeg hadde var at jeg initielt hadde ”no clue” da jeg startet – det var bare å brette opp armene og begynne i den ene enden.  

Som Management Trainee får du vært rundt i konsernet, knyttet viktig nettverk og tilegenet deg kompetanse fra svært mange dyktige medarbeidere. Generelt kan jeg si at traniee-perioden hjalp meg til bli vant med å arbeide utenfor komfortsonen og jobbe med ting jeg ikke trodde jeg hadde forutsetninger for.

Julie - Head of Marketing

Tripletex AS 

Navn: Julie Wium Lie
Utdannelse: Sivilingeniør i Industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU, spesialisering innenfor datateknikk og strategisk forsyningsledelse
Mentor: Randi Navarro, Direktør for Service Center i Visma Enterprise
Traineekull: 2016


Hvorfor ønsket du å starte som trainee i Visma?
Jeg ønsket å starte som trainee i Visma fordi jeg ville jobbe med teknologi, og fordi jeg ønsket meg praktisk erfaring fra prosjektledelse ettersom dette er verdifullt uavhengig av hvilken retning karrieren tar på sikt. Denne kombinasjonen er naturligvis mulig å finne i andre selskaper også, men jeg var overbevist om (og er det fortsatt den dag i dag) at ingen andre selskaper gir nyansatte så mye ansvar så raskt.

Hva var ditt mest spennende prosjekt som Management Trainee?
Det mest spennende trainee-prosjektet jeg har hadde var for Visma Spcs, Vismas største selskap i Sverige. I selskapet hadde man hatt et stort fokus på teknologiske nyvinninger ut mot kundene, og dette eksterne fokuset hadde ført til at selskapet hadde pådratt seg en enorm teknisk gjeld når det kom til back-office systemer. Mitt prosjekt gikk ut på å utvikle en IT-strategi for hvordan selskapet skulle kjøpe inn, utvikle og drifte interne IT-systemer for å nå sine strategiske mål for 2020.

Steffen - Division Director

Visma Software International 

- Kåret til topp 100 ledertalent i Norge

Navn: Steffen Torp                                                                                                                   
Utdannelse: M.A. Business Studies and Economics, Trinity College, University of Dublin 
Tittel: Division Director                                                                                                     
Traineekull: 2006                                                                                                                    

Hva var ditt mest spennende prosjekt som Management Trainee?
Det mest spennende prosjektet jeg hadde var når jeg arbeidet med omstrukturering av R&D-enhetene i Visma Software. Vi hadde flere R&D-avdelinger og 170 ansatte fordelt på fem ulike land. Min rolle gikk blant annet ut på å implementere ny organisasjonsstruktur og et nytt organisasjonskart, utforme budsjetter samt implementering av de overnevnte tiltak.  

Hva skal til for å nå langt i Visma?
Aldri si nei! Får du muligheten er du nødt til å gå “all-in” og være proaktiv. Visma er ikke et sted der du kan sitte å vente på å få et mandat; du skaper din egen fremtid. Ingenting har kommet gratis til meg i Visma. Jeg har alltid startet med å utføre en jobb, og deretter har det åpnet dører for meg videre. Det finnes utrolig mange muligheter i Visma og med den rette innstillingen kan man nå veldig langt. Vær oppmerksom, proaktiv og foroverlent!