– Med de løsningene vi har, var det ikke vanskelig å komme kundene våre i møte.

De er vant til å måtte være på offensiven. Som er relativt liten aktør i sportsbransjen, er Tufte Wear kompromissløse på produktkvaliteten og kundebehandling. Slagordet «Work hard. Feel good» kunne trolig ikke passet bedre.

680x453 vannrette bilder Epi (1).jpg

 

680x453 vannrette bilder Epi (3).jpg

Økte salget med e-handel

Utover våren begynte innsalget til leverandører å blomstre igjen. Økonomisjef Astrid Volldal er ekstremt stolt av at de ikke bare har klart å beholde leverandørene, men også klart å skaffe nye.

– Og det til tross for at vi ble nødt til å vise frem kolleksjonene våre via en skjerm. Det er vanskeligere å selge inn kvalitetsprodukter når du ikke får sett fargene og kvaliteten med egne øyne. Men jammen fikk vi det til!

Også dialogen med bedriftskundene har blitt bedre enn hva den var før.

– Vi var jo i en usikker posisjon vi også, men strakk oss for å komme kundene våre i møte. Noen trengte betalingsutsettelse, andre trengte å få delleveringer. Det hadde aldri vært mulig i et tungrodd system. Med de løsningene vi har, har det ikke vært vanskelig i det hele tatt, forteller hun.

I tillegg til en all-time-high i april, med firedobling av salget, ligger de dessuten an til en vekst på 150 prosent i nettbutikken for 2020. Sjefen sjøl er fornøyd med at alle har gitt det lille ekstra.

– Det har vært gøy å se at vi klarer, i en sånn krise, å motivere oss selv og hverandre til å få frem det beste i oss. Og gjøre de grepene og den innsatsen som skal til, sier Jacobsen.

Last ned gratis guide:  Hvordan lykkes med e-handel?

– Det har vært gøy å se at vi klarer, i en sånn krise, å motivere oss selv og hverandre til å få frem det beste i oss.

680x453 vannrette bilder Epi.jpg

 

Funnet mer tid til forretningsutvikling

Både Jacobsen og Volldal ønsker at Tufte Wear skal vokse digitalt, men vil samtidig ta vare på alle de fysiske kundene og leverandørene de har – og møte dem på andre måter.

– Systemene på «innsiden» av nettbutikken vår er veldig enkle å bruke. Etter at jeg begynte i jobben i februar, har jeg brukt mye tid på å leke meg med mulighetene. Det har vært morsomt å komme inn i en bedrift som er så på hugget. Jeg har mange tanker om hva jeg vil gjøre fremover, sier Volldal.

En økonomisjef med hjertet på rett sted har de altså fått. For Jacobsen og de andre i Tufte Wear betyr det mer tid til å drive forretningsutvikling.

– Det vi gjør denne høsten, og neste år, er å komme med mange nye lanseringer. Vi har brukt tiden flittig på å innovere og finne ut av hva etterspørselen blir fremover, sier han.

Begge peker de på «det levende regnskapssystemet», som gjør dem mindre avhengige av å spørre regnskapsbyrået sitt om hjelp til alt mulig rart.

– Slagordet vårt er jo «Work hard. Feel good». Vi jobber knallhardt for å lage gode klær, men vi jobber også hardt for oss selv. Ved å legge ned et godt stykke arbeid, så føler du deg jo mye bedre etterpå. Det er sånn med alt her i livet. Du føler deg jo litt bedre etter en hard treningsøkt også, sier Jacobsen.

– I årene fremover vil det være essensielt å skape gode kundeopplevelser på nett.

680x453 vannrette bilder Epi (2).jpg

– Du må ha en digital strategi

I den norske nettbutikken kan kundene betale med Klarna eller Vipps. For kunder i utlandet har de en løsning for internasjonal kortbetaling. Før jul åpner Tufte Wear opp for en ny måte å få levert produktene enda raskere på.

– Porterbuddy er vel de raskeste på varelevering akkurat nå. Da kommer varene på døren samme dag. Det er også en måte å få forlenget julehandelen på, og gagner både oss og kundene våre, forteller Jacobsen.

De har også gjort det enda enklere å bytte og returnere.

– Vi skal gjøre det enkelt for kundene våre, både bedrifter og privatpersoner. Vi er en merkevare folk stoler på. Det er veldig trygt å handle hos oss, men vi jobber hele tiden med å gjøre det enda smidigere og raskere.

Han tror at mange har fått et spark bak med tanke på å jobbe mer digitalt. Der bedrifter har hatt «digitalisering litt på si», eller tenkt at de «snart skal gjøre noe med det», har det for alvor blitt essensielt å være på nett i 2020. Og i årene fremover.

– Hvis ikke du har en soleklar digital strategi for 2021, så er du for seint ute.

Last ned guide: Hvordan lykkes du med e-handel?

 

Flere sukesshistorier

top-banner-rigsupply.jpg

Optimaliserte lager- og logistikkprosessene med skybasert økonomisystem

Rig Supply levde godt med Mamut frem til lønnsmodulen forsvant. De ønsket ikke å forholde seg til flere ulike systemer, og gikk derfor over til Visma.net-suiten. Nå har de økonomi, logistikk og lønn på ett sted.

top-banner Kronstein.jpg

Trygg overgang til skyen med Visma.net ERP

Visma.net ERP er et fremtidsrettet skybasert ERP-system. Ønsker du en trygg overgang til skyen?

top-banner-askim.jpg

Business NXT er et kraftig ERP-system i skyen for større bedrifter

Smidig overgang fra Visma Business til Business NXT – ditt neste skybaserte økonomisystem.

X
 

Meld deg på Technytt

Ta kontakt

Lurer du på noe, eller ønsker du en demo av løsningen? Kontakt oss gjerne.

Kontakt

form-btn1-mobile.svg

Jeg vil vite mer

Support

form-btn2-mobile.svg

Jeg trenger support

form-btnX.svg
form-btnX.svg

Visma Support

Ta kontakt med din partner. Vårt forhandlernettverk gir din bedrift tilgang til lokal rådgiving, oppfølging og supporttjenester.