Skarpe valgte Visma.net Project Management

– Som et kompass for oss, bare at det er vi som setter kursen

– Jeg ser mange ledere som er alt for lite engasjert i sine egne systemer. De bruker Excel i årevis, manuelt arbeid med mange feilkilder og ingen informasjon i sanntid. Samme KPIer som alltid og liten mulighet til fornying. Da blir det vanskelig å tenke utenfor boksen!

Daglig leder i Skarpe, Jens Petter Reinertsen, forteller at visjonen er å jobbe tett med kunden, være transparente, effektive og forutsigbare. Derfor trenger alle å vite hva som til enhver tid er i produksjon og som forventes i forecast. Han må dessuten planlegge hvilke konsulenter som skal ut i hvilke oppdrag.

Om Skarpe

  • Informasjonsteknologi
  • 18 ansatte
  • Omsatte for 26 MNOK i 2019

Levert av Azets

Tusen takk til Azets, en av våre mange leveransepartnere. De har levert og implementert Visma.net Project Management til Skarpe.

 

Skarpe hoder

Da Telenor skilte ut enterprise-virksomheten i 2011, ble Skarpe født. I dag består bedriften av 15 skarpe (!) mennesker. De planlegger og leder komplekse IKT-prosjekter over hele landet – og er flittige brukere av prosjektstyringsverktøyet Visma.net Project Management – i alt fra salg til faktura.

– Ressursmodulen er hjørnesteinen i løsningen, fordi ressurs og fakturerbare timer hører godt sammen. Vet du ikke hva slags belegg du har, vet du ikke hva du har til salgs!

 

Mennesker som monitorer

Visma.net Project Management gir Skarpe alt som er av sunn fornuft. Reinertsen forteller at de er veldig fornøyde med verktøyet, og at han ønsker slike verktøy velkommen fordi det gjør at folk jobber mer med de riktige tingene.

– Verktøyet skal fortelle meg hva som skjer i fremtiden. Maskinverdenen skal ikke ta over, men understøtte at jeg tar de riktige beslutningene.

Work-life balance

Reinertsen har en tydelig strategi for butikken: I Skarpe må du jobbe hardt og mye, men i stedet for overtidsbetaling, oppfordrer han de ansatte til å avspasere. Work-life balance er nøkkelen til et våkent blikk og klare hoder.

På jevnlig basis setter alle i bedriften seg ned for å prate og diskutere de store linjene.

– Vi setter av tid til å snakke strategi. Når ting går smidig, er det mye lettere å bruke den tiden vi tar, til å gjøre mer strategiske tankespill. Jo mindre tid vi bruker på admin, desto bedre er det.

– Når ting går smidig, er det mye lettere å bruke den tiden vi tar, til å gjøre mer strategiske tankespill.

Innspill har blitt realisert

Fordi Skarpe har brukt Visma.net Project Management siden 2011, har de gjennom årene bidratt med flere ønsker om løsningen – som også har blitt realisert.

– Jeg savnet å få se salgscasene i kanban-struktur, og nå har vi fått det. Det gjør det enkelt å se hvorvidt vi er 100 % belagt denne måneden, eventuelt hvem som ikke er belagt.

Nei til Excel

Reinertsen er klar i sin tale: De skal bort fra Excel. Informasjon skal hentes direkte fra systemene og alt skal være i nåtid – ikke noe annet. For han som leder er det viktig å monitorere selskapet. Historikk er enkelt, det kan de ikke gjøre noe med. De kommende periodene, derimot, de kan de påvirke.

– Det viktige er det som ligger foran oss: Hva skal vi prioritere? Hva tjener vi penger på, både på kort og lang sikt? Visma.net Project Management blir som et kompass for oss, bare at det er vi som setter kursen.

– Visma.net Project Management blir som et kompass for oss, bare at det er vi som setter kursen.

Produktivitet frigjør verdifull tid

Før pleide de å timeføre én gang i uka, mens nå oppfordrer Reinertsen konsulentene til å gjøre det hver dag, fordi timeføring på mobilen er så enkelt i sin enkelhet. Alt som er smidig, mener han, gjør at man får mer tid til å gjøre det man har lyst til.

– Jeg kan med hånden på hjertet si at vi jobber mer effektivt med Visma.net Project Management. Om vi hadde gjort det manuelt, gir det rom for feilkilder, mer manuelt arbeid som igjen sikkert hadde ført til 10–15 % høyere kostnader.

– Jo flinkere du er på å jobbe operativt, og mindre administrativt, desto mer tid får du til å tenke smart. Et pusterom! At medarbeiderne mine har en sømløs arbeidshverdag, betyr at de jobber mer effektivt og produktivt og samtidig har det mer gøy på jobb.

Ta kontakt

Lurer du på noe, eller ønsker du en demo av løsningen? Kontakt oss gjerne.

64_service.svg

Jeg vil vite mer

64_support.svg

Jeg trenger support

Visma Support

Ta kontakt med din partner. Vårt forhandlernettverk gir din bedrift tilgang til lokal rådgiving, oppfølging og supporttjenester.