Doka Norge valgte
Visma.net Payroll

– Triggeren var ikke å kvitte oss med H&L Lønn til fordel for å jobbe digitalt med lønn. Vi valgte Visma.net Payroll fordi plattformen gir oss alle funksjonene vi trenger i personalarbeidet: time, ferie, fravær, utlegg og reiseregning.

Det kan tenkes at Anne Jernsletten er laget av jern. Hun legger litt av et prosjekt bak seg, når hun har loset 65 kolleger over i et nytt lønnssystem. Stemmen fra nord er like vennlig som den er ærlig:

– Vi fikk oss noen overraskelser. I retrospekt ser jeg at behovsavklaringen ikke var bra nok, forteller hun som er økonomi- og administrasjonssjef i Doka Norge.

Så store overraskelser at det hadde vært bedre å fortsette med Huldt & Lillevik?

– Nei, nei! Jeg ville aldri gått tilbake til det vi hadde før. Da hadde vi veldig mange manuelle prosesser. Det var dobbeltregistreringer, feilkilder og oppretting over en lav sko. De ansatte leverte alle timelister, utlegg og reiseregninger helt manuelt.

Bli kjent med Visma.net Payroll
Arbeidsplass
Time ferie og reiseregning

– Alt av dobbeltregistreringer er helt borte

Etter å ha jobbet papirløst i tidligere jobber, skjønte hun ganske umiddelbart da hun begynte i Doka Norge at de måtte gjøre noe med lønn- og personalarbeidet.

– Vi hadde jo et kjempepotensiale! Én ting er at jeg som sitter på lønn og utbetaling kan spare tid, men dette er gull for de ansatte som skal føre utlegg, kjørebok og timer også. Alt dette kan de gjøre fra mobil-appen. Det er utrolig mye tid å spare på å gå over til en elektronisk løsning!

Partner
 

 

Hun tok seg en runde i markedet, men landet ganske raskt på Visma.net Payroll. Med erfaring fra Huldt & Lillevik Lønn, Visma Lønn og Tripletex, var det trygt å velge en leverandør hun allerede var fortrolig med.

– Jeg vet jo hvor jeg finner svar, hvem jeg kan kontakte og at jeg alltid får hjelp.

Ja, ja og atter ja! Men så, da. Hvordan gikk implementeringen?

– Ja, jeg visste at det ville bli litt bygging i starten, men jeg fikk meg noen overraskelser. Det var en god del manuell registrering som måtte til før systemet var oppe og gikk – det var vi ikke forberedt på.

– Men nå som jeg har fått kjørt lønn i nytt system et par måneder, ser jeg hvor ekstremt tids- og kostnadsbesparende det er for alle. De registreringene de gjør, er det som kommer inn i systemet. Alt av dobbeltregistreringer er helt borte.

Se demo av Visma.net Payroll

– Jeg sparer i alle fall en arbeidsdag i måneden bare på å registrere ting, og jeg har halvert tiden jeg bruker på å kjøre lønn.

 

– Har halvert tiden jeg bruker på lønn

Jernsletten synes hverdagen nå er vesentlig enklere enn hva den var før, og trekker frem totaliteten i løsningen som den store styrken. At alt henger sammen.

– Jeg sparer i alle fall en arbeidsdag i måneden bare på å registrere ting, og jeg har halvert tiden jeg bruker på å kjøre lønn.

I Visma er vi veldig opptatt av å snakke varmt om ord «digitalisering» og «automatisering» … Hvilke tanker gjør du deg selv om disse ordene?

– Det handler jo om å fjerne risiko for at noe blir feil. Nå slipper vi feilkilder ved manuelle registreringer, og alt er lagret i mapper jeg har tilgjengelig døgnet rundt. Jeg må ikke inn på kontoret, inn i det skapet, inn i den permen, for å svare på et spørsmål fra en ansatt.

– Og så slipper vi at ting blir borte. Ja, vi har for eksempel vært ute for at reiseregninger har blitt borte i posten. Da hadde en ansatt sendt alt han hadde av kvitteringer… Det var morsomt!

Se et kort webinar om Visma.net Payroll

– Det handler jo om å fjerne risiko for at noe blir feil. Nå slipper vi feilkilder ved manuelle registreringer.

– Jeg har ingenting på papir lenger!

Doka Norge bruker alle funksjonene som finnes i Visma.net Payroll, og Jernsletten er fornøyd med hvor enkelt det var å sette opp de ulike lønnsartene.

– Noen er på fastlønn med overtid og fleksitid, og noen er på fastlønn uten. Vi har også noen ansatte som har fastlønn med skifttillegg, overtid og mertid. Og noen på rene timer. Så vi har alle variantene.

Hvilke tilbakemeldinger får du fra de ansatte?

– Jeg får bare positive tilbakemeldinger. Folk er overlykkelige over å slippe å sitte med manuelle skjemaer og timelister!

Som økonomi- og administrasjonssjef hadde Jernsletten tre stappfulle permer med lønnsbilag. Støtt og stadig måtte hun rote seg frem i mylderet for å svare på spørsmål fra de ansatte.

– Da snakker vi ikke lønnsslipper og fravær, men kun mine papirer. Timelister, beregninger og all verdens. Hittil i 2021 har jeg ingenting!

c-spoler-tilbake.svg

Om Doka Norge

> Utleie av forskalingsutstyr til større byggeprosjekter

> En norsk avdeling i et internasjonalt selskap i 70 land

> 64 ansatte

> Omsetter for 231 MNOK

 

Flere sukesshistorier

Ta kontakt

Lurer du på noe, eller ønsker du en demo av løsningen? Kontakt oss gjerne.

64_service.svg

Jeg vil vite mer

64_support.svg

Jeg trenger support

Visma Support

Ta kontakt med din partner. Vårt forhandlernettverk gir din bedrift tilgang til lokal rådgiving, oppfølging og supporttjenester.