Dagenborg Maskin valgte Visma.net Payroll

– Nå løper jeg ikke etter de ansatte lenger


I 2001 sluttet Dagenborg Maskin med fasttelefon. Ifølge Netcom var de den andre «trådløse bedriften» i hele Tromsø. I 2020 skyter den digitale reisen fart. Nå er også lønn, timeregistrering og reiseregning flyttet til skyen.

– Jeg maser ikke lenger! Før var jeg en sur masekjerring som rant ned de ansatte for å spørre og grave etter timer og kvitteringer. Det slipper både de og jeg nå. Nå tar de det på mobilen når de er ute på tur. Jeg bare går inn og godkjenner, og så er det rett inn på lønnsslippen, forteller Jill-Tove Dagenborg.

Familiebedriften hadde brukt samme lønnssystem siden 1992. En løsning hvor det, ifølge Dagenborg, var forferdelig mye å passe på for å få kjørt riktig lønn. i 2019 innså de at det var på tide å tenke nytt.

– Mine karer skal få rett lønning. Da må man følge med i utviklingen. Med det gamle systemet måtte vi hele tiden gå på kurs, følge med på oppdateringer, dobbeltsjekke satser, regler for diett og hva som var skattepliktig og ikke.

Om Dagenborg Maskin

  • Agentur og engroshandel
  • 23 ansatte
  • Omsatte for 61 MNOK i 2019

Levert av Abacus IT

Tusen takk til Abacus IT, en av våre mange leveransepartnere. De har levert og implementert Visma.net Payroll for Dagenborg Maskin.

 

fredheim_arbeidere.jpg

Hva har vært krevende?

– Det er en del å sette seg inn i. Hvis du ikke skjønner hvordan et system er bygget opp i bunn, så er det vanskelig å forstå mekanismene på toppen. Men når du først skjønner det, så henger alt på greip.

Hvordan er den nye hverdagen?

– Å gå over til Visma.net Payroll har gått kjempebra. Etterhvert som jeg blir mer fortrolig, er det et kjempeverktøy. Alt er egentlig enklere. Når jeg skal kjøre feriepenger, er alt lagt inn. Jeg kan også kontrollere at alt er riktig før lønnen er kjørt.

 

– Jeg maser ikke lenger! Før var jeg en sur masekjerring som rant ned de ansatte for å spørre og grave etter timer og kvitteringer. Det slipper både de og jeg nå.

 

Hva synes de ansatte?

– De eldre i bedriften har tradisjonelt sett vært i mot alt som heter data, men nå synes alle dette er høvelig. De sender inn timer og alt sammen. Så godkjenner jeg. De slipper jo å gå å huske og ta vare på kvitteringene. Jeg sitter jo bare og tar i mot. Så finner de ut at de skal ha ferie, og alt går gjennom Visma.net Payroll.

Hva har du av råd til andre bedrifter?

– Prøv Visma.net Payroll, det anbefaler jeg på det varmeste. Det er jo helt stikk motsatt av alt annet du har jobbet med, men det kommer seg litt etter litt. Og det er et fantastisk system. Reiseregning på mobil er enkelt for de som ikke befinner seg på arbeidsplassen. Når tiden går, så blir jeg mer og mer sikker, og da er det en helt utrolig løsning.

 

– Prøv Visma.net Payroll, det anbefaler jeg på det varmeste. Det er jo helt stikk motsatt av alt annet du har jobbet med, men det kommer seg litt etter litt

 

Ta kontakt

Lurer du på noe, eller ønsker du en demo av løsningen? Kontakt oss gjerne.

64_service.svg

Jeg vil vite mer

64_support.svg

Jeg trenger support

Visma Support

Ta kontakt med din partner. Vårt forhandlernettverk gir din bedrift tilgang til lokal rådgiving, oppfølging og supporttjenester.