Når det gjelder å støtte lokalsamfunnene våre, har samarbeid med andre organisasjoner mye større effekt enn å jobbe alene. Samt at det dedikerte engasjementet til våre ansatte også er en nøkkelfaktor.

Vi engasjerer oss i partnerskap, lokale investeringer, sponsing og andre prosjekter som har en positiv innvirkning på samfunn og miljø. Her gjennomgår vi noen av dem, men det finnes også langt flere enn dette.

Å skape morgendagens digitale stjerner

Unge mennesker noen av de største brukerne av digital teknologi i disse dager. Og derfor bør de ha en stemme i å forme den. Ved å gi dem verktøyene, veiledningen og en støttende sosial setting, er det ingen grenser for hva de kan oppnå. De blir også direkte deltakere i å bygge fremtidens teknologiske innovasjoner.

Hello World

Visma er en stolt sponsor av Hello World!, en svensk ideell organisasjon som tiltrekker unge mennesker til naturvitenskap, teknologi, ingeniørvitenskap og matematikk (STEM).

Gjennom leirer, møter, stipender og andre aktiviteter får barna den sosiale og kreative kompetansen som vil føre dem inn i voksenlivet. Finn ut hvordan Hello World investerer i fremtiden, i samarbeid med Visma.

Lær mer om Hello World (på svensk)

Hello world.jpeg

Bebras.jpeg

Bebras

Bebras er en internasjonal utfordring innen problemløsning som tar sikte på å fremme informatikk og beregningstenkning blant skoleelever i alle aldre. Å utfordre barna til å kode, gir dem mulighet til å gjøre en forskjell. Sammen lager de nyttige produkter og deler kunnskapen sin, og får selvtillit underveis.

I én uke hvert år deltar over 3 millioner barn rundt om i verden i lokale arrangementer. I Latvia er Visma en stolt sponsor og arrangør.

Lær mer om Bebras

Angis

Angis er en gratis pedagogisk videoplattform for tenåringer til å studere  programmering på egenhånd og engasjere seg i en IT karriere.

Det er 14 episoder og 14 oppgaver i første blok én. Etter å ha fullført ett "nivå" kan du låse opp et annet. Etter å ha fullført sesong 1 kan elevene skrive enkle spill og interaktive nettapper i Python på egen hånd: de har praktisk kunnskap om variabler, prosedyrer, looper, betingelser, museinteraksjon og tastaturinndata, og de vet hvordan de skal vise et bilde eller spille lyder. De kan dele appene de kodet på nettet med vennene sine.

Det er enkelt å begynne å lære – de trenger bare en internettforbindelse, nettleser og tastatur. Dynamisk innhold av høy kvalitet, historiekunsten som forbinder alle de 14 episodene, delefunksjonen og scoringssystemet holder hver bruker engasjert.

Med Angis kan det virkelig være morsomt og enkelt å lære å kode!

_DSC6128.jpg

Støtter ungt entreprenørskap

Entreprenører har ofte en ledende rolle i å forme verden og bidra til samfunnet. Derfor støtter vi ideelle initiativer som har som mål å fremme kreativitet og entreprenørskap blant unge mennesker. Ved å samarbeide med utdanningsinstitusjoner, myndigheter og næringsliv støtter vi unge gründere og fremmer lokalt samarbeid.

Vi støtter for tiden ungt entreprenørskap i Norge og Sverige.

Fremme likeverd, mangfold og inkludering

Å bygge en mer likestilt arbeidsplass er bare begynnelsen. I tillegg til våre interne initiativ støtter vi ulike formål utenfor Visma med felles mål for mangfold og inkludering.

SHE Community

SHE Communitys primære mål er å tette lønnsforskjellene mellom menn og kvinner. En av hovedaktivitetene deres er å arrangere SHE-konferansen, et årlig arrangement med fokus på kjønnsmangfold. Hvert år slipper de også SHE-indeksen, som måler hvordan ulike selskaper gjør det knyttet til likestilling og mangfold.

Visma har vært en stolt samarbeidspartner for SHE siden 2019. På SHE Conference er vi tilstede hvert år med materialer og workshops, for eksempel modererende diskusjoner rundt de beste måtene å skape mer kjønnsbalanse og mangfold innen teknologi.

Gå til SHE Community

Equality Check

Equality Check gir en plattform der ansatte kan legge igjen anonyme anmeldelser om arbeidsgivernes likestilling, arbeidskultur og mer. Der folk i noen tilfeller kanskje ikke føler seg komfortable med å si sin mening, fremmer plattformen større åpenhet og ansvarlighet.

Organisasjoner med høy ytelse vinner på å bli sett på som en mer attraktiv arbeidsgiver. Arbeidssøkere drar nytte av å kunne se hvordan ulike bedrifter sammenligner seg på de områdene som betyr noe for dem.

Med en sterk tro på datadrevne tilnærminger, delfinansierte Visma dette prosjektet og er en grunnleggende partner.

Gå til Equality Check

Women in Tech SE

Women in Tech Sweden er det største nordiske arrangementet for kvinner i teknologibransjen. De jobber for å tiltrekke flere kvinner til teknologi ved å tilby et nettverk av jevnaldrende og vise frem kvinnelige ledere og eksperter på forskjellige felt. De sikrer også at kvinner allerede i bransjen har kompetansen og utviklingsmulighetene de trenger for å lykkes.

Visma har vært en støttepartner for Women in Tech siden 2020. Vi deler anekdoter og beste praksis om arbeidet vi gjør og beslutninger vi tar, og fungerer som en rollemodell for kvinner i teknologibransjen.

Gå til Women in Tech Sweden

Mimmit Koodaa

Mimmit Koodaa er en finsk organisasjon som betyr "Kvinnekoding". De jobber for å forbedre likestillingen i den finske programvareindustrien ved å kutte bort stigmaet om at bare menn skal kode. Foreningen deres støtter over 6 000 kvinner og 600 programvareselskaper.

Hovedprogrammet deres er å tilby gratis kodeverksteder til kvinner som er interessert i å lære. Visma er en stolt partner av Mimmit Koodaa da vi tror at vi sammen kan øke kjønnsbalansen i teknologibransjen.

Gå til Mimmit Koodaa

Bidra til å fremme helse og idrettsglede

Å være proaktiv, inspirere fremtidige ledere og knytte nye vennskap: Dette er prinsippene som driver virksomheten vår og som vi uttrykker gjennom våre samfunnsinitiativer og sponsorater.

tjv-academy.jpeg

Team Jumbo-Visma Academy

Team Jumbo-Visma, sykkellaget i verdensklasse som Visma er medsponsor for, har et program for å oppmuntre unge mennesker til å være mer aktive gjennom sykling. Team Jumbo-Visma Academy driver klinikker ved nederlandske ungdomsskoler og jobber med lokale foreninger for å forbedre deres drift og attraktivitet for unge sykkeltalenter.

Programmet er en direkte respons på økende forekomst av fedme i Nederland, samtidig som det gir muligheter til de som vurderer å sykle på et konkurransedyktig nivå. Team Jumbo-Vismas administrerende direktør Richard Plugge oppsummerer: «Vi ønsker å lage et bærekraftig sykkelprogram som inspirerer folk til å trene mer og som hjelper talenter å utvikle seg på vei til toppen. Slik bidrar vi til et sunnere og mer aktivt samfunn».

Lær mer om Team Jumbo-Visma Academy

Ski Classics.png

Visma Ski Classics 4 Kids

Visma Ski Classics 4 Kids er Vismas versjon i barnestørrelse av verdens mest kjente langrennsserie, Visma Ski Classics. Arrangementet gir barna muligheten til å føle seg som profesjonelle skiløpere for en dag. Så langt har mer enn 5 000 barn blitt med på gratisarrangementer i Norge, Sverige og Finland, hvor de får fullføre et kort skispor og motta en stor medalje for innsatsen.

I tillegg til å lære barna om kameratskap og fremme helse gjennom friidrett, er arrangementet en morodag for familie, partnere og venner. Visma-ansatte får også muligheten til å møte kollegaer og deres familier, og skaper et sosialt bånd som strekker seg utover hverdagen på kontoret.

I løpet av vintersesongen 2020-2021 ble arrangementet digitalt! Vi lanserte en app der foreldre kunne registrere barnas skiturer, laste opp bilder og invitere venner til å bli med også. Barna mottok diplom på slutten for å feire antall kilometer tilbakelagt på ski.

Lær mer og last ned Visma Ski Classics 4 Kids-appen

Fokus på Visma-ansatte

#Vismaactive er en hashtag hvor vi oppfordrer våre kolleger til å dele bilder på sosiale medier mens de er aktive. Dette inspirerer andre til å komme seg ut og være sosial, og er en enkel, uformell måte å praktisere morsomme og sunne vaner sammen.

Med så mange av våre kontorer lokalisert i Nord-Europa, har vi ulike programmer for å inspirere folk til å holde seg aktive også i de snørike vintermånedene. Langrenn er en av de sunneste aktivitetene man kan gjøre, derfor gir vi ansatte gratis skiteknikk- og vokstimer, samt ernærings- og treningsopplegg. Selv de uten langrennserfaring har fullført Ylläs-Levi, et 70 kilometer løp, etter bare 3 måneders trening.

I vintersesongen 2020-2021 lanserte vi Visma Active Digital skitur, en konkurranse der ansatte sporer aktivitetene sine, fra ordinære steg til vekttrening og yoga, til utflukter som ski. Progresjonen er visualisert på et kart, hvor hver milepæl er et Visma Ski Classics-renn.

Disse programmene har blitt godt mottatt, med ansatte som rapporterte at de følte seg inspirert til å være mer aktive, dele fremgangen sin og konkurrere mot kollegene sine.

Hør fra Visma-ansatte på Visma Active Digital skitur

Hands-making-a-heart-in-the-sunset-outdoors.jpeg