Funksjonell test

Funksjonell test av et IT-system har som formål å verifisere programvarens funksjonelle egenskaper og oppfyllelse av forretningsmessige krav. Dette kan være både eksplisitte og implisitte krav. De førstnevnte er som regel spesifisert i løsningsbeskrivelser og designdokumentasjon, og stammer gjerne fra en forutgående kravspesifikasjon. Ulike spesifikasjonsbaserte teknikker brukes gjerne for å utlede testbetingelser og testtilfeller for den funksjonelle testingen.  

Funksjonell test er opptatt av den eksternt synlige oppførselen av programvaren, og faller derfor i kategorien svart-boks testing. Våre konsulenter har lang erfaring med gjennomføring av funksjonelle tester, både manuelle og automatiserte.

Funksjonell test kan benyttes for å verifisere forventet oppførsel på større eller mindre deler av et IT-system, og inngår derfor som en viktig del av verifikasjonsarbeidet på flere ulike testnivå.
Ledige stillinger illustrasjon

Jobb hos oss?

Enten du er erfaren konsulent og på leting etter noe nytt, eller nyutdannet og klar for å starte din karriere som konsulent, kan det lønne seg å holde øye med våre utlysninger. Konsulentenheten i Visma består pr i dag av ca 150 nyskapende kvinner og menn. I årene som kommer skal vi vokse enda mer. Vi rekrutterer 15-20 nyutdannede hvert år, og ansetter i tillegg dyktige mennesker med erfaring fra IT- og konsulentbransjen.

Ledige stillinger

Kontakt oss

Er du interessert, eller lurer på hva vi kan tilby deg, send oss en melding så tar vi kontakt.

Vi trenger ditt samtykke.

Portrett av en Visma konsulent

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.