Maskinlæring

Artificial intelligence & predicitive analytics

Moderne analytics bør legge til rette for å bruke maskinlæring og kognitive teknologier. Kunstig intelligens og smarte maskiner har passert bunnpunktet i hypekurven og er på full fart inn i en epoke der teknologien leverer forretningsverdi og har kommersiell utnyttelse.

Mange av de teoretiske og matematiske modellene bak kunstig intelligens er langt fra nye, men de er først de siste årene denne type teknologi har fått en høy grad av tilgjengelighet for kommersiell utnyttelse. Mye av grunnen til dette er at utviklingen drives og leveres av de store skyplattform-leverandørene. Sannsynligheten er derfor stor for at en intelligent applikasjon benytter underliggende skytjenester, fremfor algoritmer skrevet av en utvikler.

Oppgavene til arkitekter og systemutviklere som skal skape smarte applikasjoner blir derfor å forstå og kunne bruke tjenestespekteret på skyplattformene. Potensialet til kunstig intelligens og smarte maskiner er det bare fantasien som setter grenser for.

Les mer om maskinlærte data >


 

Maskinlæring og kognitive teknologier har et stort potensial, og vi kan blant annet levere løsninger som understøtter følgende analytiske og operasjonelle problemstillinger:

Avansert analyse

Maskinlæring er svært godt egnet til analytiske formål, og kan brukes til å utvikle en rekke modeller som hadde vært vanskelig eller umulig å utarbeide med tradisjonelle teknikker:

  • Prediksjoner og regresjon
  • Clustering, mønstergjenkjenning og risiko-identifisering
  • Årsaks-virkningsanalyser
  • Statistisk analyse

Operasjonelle modeller

Maskinlæring kan også benyttes til avansert automatisering i operajsonelle systemer. Tradisjonell automatisering har vært begrenset til deterministiske regelsett.

Maskinlæring gir mulighet for å lage modeller og funksjoner som lærer og tilpasser seg kontinuerlig fra data som flyter i systemet. Dette kan være klassifiseringer, mappinger, fordelinger med mer.

Tolkning av naturlig språk

Natural Language Processing (NLP) - tolkning av menneskelig skrift eller tale er en viktig del av å bygge smarte maskiner. De fleste applikasjoner vil interagere med mennesker på en eller annen måte. For å kunne gjøre dette på fornuftig vis må det benyttes teknikker for å bryte ned å forstå menneskelig språk. Visma Consulting benytter både skytjenester og spesifikke rammeverk til dette formål.

Bots

Bots av ulike typer har blitt en av de mest vanlige implementasjonene av maskinlæring og kognitive teknologier. Boter kan stå for et bredt utvalg av arbeidsoppgaver, både maskin til maskin og gjennom interaksjon med mennesker. Chat-bots er en av de vanligste implementasjonene. Visma Consulting benytter både plattform tjenester og tredjepartsprodukter for utvikling av Bots.

Automatisert kundesenter

Visma tilbyr en spesifikk og helhetlig tjeneste for automatisering av kundesenter. Løsningen erstatter kundebehandler og call senteret for rekke henvendelsestyper. Innkommende henvendelser vil ved hjelp av maskinlæring analyseres og fordeles automatisk til riktig behandler. Behandler kan enten være en saksbehandler eller for enklere henvendelsestyper kan behandlingen være helautomatisert.

Andre kognitive teknologier

Visma Consulting forsker på og utvikler løsninger med en rekke andre kognitive teknologier. Dette er klassiske teknologier som bildegjenkjenning, men også mer teknologier Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) og fysiske roboter som Pepper.

Vi leverer løsninger med bruk av maskinlæringstjenester og kognitive tjenester på plattformene Microsoft Azure, Google Cloud Platform og Amazon Web Services. Der det er mer hensiktsmessig leverer vi løsninger basert på åpne rammeverk og teknologier som SciKit Learn, Python, R etc.

Hvordan benytte maskinlæring i dine business intelligence og analytics prosjekter?

Last ned vår gratis guide i dag!

Hent guide

Trenger du hjelp fra en IT-konsulent?

Med IT-konsulenter fra oss kommer dere raskt i gang og oppnår en større fleksibilitet i prosjektene deres. Våre IT-konsulenter er høyt utdannede og selvgående spesialister som leverer IT-løsninger og konsulenttjenester i kortere eller lengre perioder.

Mer om effektiv konsulentbistand 

Ledige stillinger illustrasjon

Jobb hos oss?

Enten du er erfaren konsulent og på leting etter noe nytt, eller nyutdannet og klar for å starte din karriere som konsulent, kan det lønne seg å holde øye med våre utlysninger. Konsulentenheten i Visma består pr i dag av ca 150 nyskapende kvinner og menn. I årene som kommer skal vi vokse enda mer. Vi rekrutterer 15-20 nyutdannede hvert år, og ansetter i tillegg dyktige mennesker med erfaring fra IT- og konsulentbransjen.

Ledige stillinger

Kontakt oss

Er du interessert, eller lurer på hva vi kan tilby deg, send oss en melding så tar vi kontakt.

Vi trenger ditt samtykke.

Portrett av en Visma konsulent

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.