Internet of Things (IoT)

Hva er egentlig IoT? Og hva gjør vi i Visma med IoT?

Hva er Internet of Things (IoT)?

Internet of Things (IoT) er et buzzord som har svirret rundt i tech-verdenen de siste årene. For de fleste betyr IoT at ting i hjemmet er knyttet opp mot internett, og kan levere data for å gjøre hverdagen vår bedre eller enklere. For bedrifter kan IoT bidra til mer strømlinjeformet produksjon, bedre oversikt og mer data.
I definisjonen er IoT er et system av sammenhengende databehandlingsenheter, mekaniske eller digitale maskiner, objekter, dyr eller mennesker som er utstyrt med unike identifikatorer og evnen til å overføre data over et nettverk uten å kreve kontakt mellom mennesker eller mellom menneske og maskin.
En ting, i Internet of Things, kan være en person med hjertemonitorimplantat, et gårdsdyr med en biochip-sender, en bil som har innebygde sensorer for å varsle føreren når dekktrykket er lavt – eller helt andre naturlige eller menneskeskapte objekter som kan tilkobles en IP-adresse og bli utstyrt med evnen til å overføre data over et nettverk.

Hva gjør vi i Visma med IoT?

I Visma har vi bestemt oss for å ta tak i dette hele 36 år gamle begrepet. Vi ønsker å ta skikkelig eierskap til det, og gjøre det til noe vi mestrer. Vi har derfor tatt flere grep. De fleste av våre interne faggrupper har arrangert fagkvelder der vi kombinerer IoT med våre respektive fagområder. I tillegg har vi selvsagt en egen IoT-faggruppe.

Vi startet med å se på de små, grunnleggende konseptene rundt strøm, hvordan en mikrokontroller fungerer, hvordan det er forskjellig å optimalisere for en mikrokontroller kontra hvordan man ville skrevet en vanlig PC-applikasjon. Dette gjør at vi bygger en god forståelse fra bunnen av. Det holdes også kurs i alt fra lodding, til hvordan komponenter fungerer, og hele veien opp i de forskjellige skyplattformløsningene som kan brukes for å samle dataene man får inn.

Visma Consulting på ARIoT 2018 (Arctic IoT Challenge) som vi vant for andre år på rad. Denne gang med Visma Power Suite Solutions.

Trenger du hjelp fra en IT-konsulent?

Med IT-konsulenter fra oss kommer dere raskt i gang og oppnår en større fleksibilitet i prosjektene deres. Våre IT-konsulenter er høyt utdannede og selvgående spesialister som leverer IT-løsninger og konsulenttjenester i kortere eller lengre perioder.

Mer om effektiv konsulentbistand 

Ledige stillinger illustrasjon

Jobb hos oss?

Enten du er erfaren konsulent og på leting etter noe nytt, eller nyutdannet og klar for å starte din karriere som konsulent, kan det lønne seg å holde øye med våre utlysninger. Konsulentenheten i Visma består pr i dag av ca 150 nyskapende kvinner og menn. I årene som kommer skal vi vokse enda mer. Vi rekrutterer 15-20 nyutdannede hvert år, og ansetter i tillegg dyktige mennesker med erfaring fra IT- og konsulentbransjen.

Ledige stillinger

Kontakt oss

Er du interessert, eller lurer på hva vi kan tilby deg, send oss en melding så tar vi kontakt.

Vi trenger ditt samtykke.

Portrett av en Visma konsulent

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.