Norges Vassdrags- og energidirektorat

regObs er et verktøy NVE bruker til å samle inn observasjoner om forhold som påvirker snøskredfare, flomfare, jordskredfare og isforhold i Norge.

Snøskred, flom, jordskred og isforhold?

regObs er et verktøy NVE bruker til å samle inn observasjoner om forhold som påvirker snøskredfare, flomfare, jordskredfare og isforhold i Norge. Verktøyet består av en database med et tjenestelag som håndterer informasjon fra en webside og en app, samt informasjonsflyt til og fra 3. partsverktøy som ELRAPP, xGeo.no og Varsom.no.
Kategoriene i appen, Snø, Is, Vann og Jord.Foto

Kart i appen.Foto.

50 000 observasjoner

regObs er tilgjengelig for publikum og har pr mars 2015 nesten 1500 registrerte brukere og har tatt imot over 50 000 observasjoner. 

regObs har med utvikling av varslingstjenestene hatt behov for både faglige og teknologiske oppdateringer. Visma tok del i utviklingen på regObs høsten 2013. Hovedoppgaven da var å lage en ny app med tilhørende tjenestelag som skulle . Siden den gang har vi løftet design og funksjonalitet på applikasjonene.

Prosess

NVE har hatt prosjektlederansvaret på regObs. I tillegg til Vismas utviklere har NVE også hatt egne utviklere som har jobbet i teamet. Ved behov, har interaksjonsdesignere fra Visma hjulpet til med å avklare problemstillinger rundt brukervennlighet og design. Prosjektteamet har sittet på NVE i hele utviklingsløpet.

 

 

Liste over snøobservasjon.Foto.

"Visma har levert bra de to årene de har jobbet på regObs. I tillegg til å levere på applikasjonsutvikling har utviklerne fra Visma gitt gode bidrag inn i prosjektet på prosjektledelse, brukeropplevelse, drift, testing, arkitektur osv."

Innstillinger i appen.Foto.

 

Resultat

regObs har de siste årene hatt økning i antall bidragsytere, antall observasjoner og antall besøk og verktøyet og blir stadig bedre.

Barnehagefakta

Nye nettsider for UtdanningsdirektoratetEn Mac, en iPad og en iPhone som viser nettsiden til barnehagefakta .foto

Nasjonalt ID-senter

Nye nettsider for Nasjonalt ID-senterEn Mac og en iPhone som viser nettsidene til Nasjonalt ID-senter .foto

Kontakt oss for rådgivning

Er du interessert, eller lurer på hva vi kan tilby deg, send oss en beskjed så tar vi kontakt.

Bilde av kontaktpersonen Petter Stray. Foto

Bilde av kontaktpersonen Petter Stray. Foto

Petter Stray

Teamleder frontend

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.