Arbeidsstasjon som illustrerer frontend-utvikling. Illustrasjon.

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling handler om å oversette design til kode slik at en bruker kan samhandle med et nettsted. HTML, CSS og JavaScript er grunnsteinene som benyttes for å gjøre dette mulig. Frontend-utviklerne våre jobber for å oppnå tre mål:

  • Brukeropplevelse: Utvikleren sørger for at implementasjonen av nettstedet er i tråd med designet som er levert av interaksjonsdesigner.

  • Universell utforming: Koden som produseres legger til rette for at nettstedet kan benyttes av alle, uavhengig av fysiske forutsetninger.

  • Ytelse: Utvikleren benytter teknikker som sørger for at nettsidene laster raskest mulig, og minimerer brukerens ventetid og veien til målet.

Vi sørger for å holde oss oppdatert på det nyeste innen teknologi og trender i markedet, slik at vi står godt rustet til å anbefale bruk av teknologi som er best mulig tilpasset løsningen. En dynamisk nettside med høy grad av interaktivt innhold, vil være godt egnet å bygge opp med rammeverk som f.eks. AngularJS, React eller Knockout. En statisk informasjonsside vil kunne bygges i ren HTML5 og responsive rammeverk som Bootstrap eller Foundation.

Det er viktig at teknologien som blir valgt i hvert tilfelle understøtter løsningen. Visma har derfor ikke en ferdig pakke med frontend-teknologier, nettopp fordi det er prosjektbestemt og fordi trendene i markedet endrer seg hyppig. Vår erfaring er at det nyeste på markedet ikke nødvendigvis er det beste. Derfor vil et teknologivalg bli gjort på grunnlag av at det tilfører prosjektet en konkret verdi. Dette fører til raskere utviklingstid, lavere vedlikeholdsutgifter, færre lisensutgifter og mindre kompleksitet.

Frontend-utviklerne våre jobber tett sammen med designere og backend-utviklere for å sikre en solid løsning i alle ledd. 

Trenger du hjelp med design og frontend-utvikling?

Vi designer og utvikler responsive løsninger og applikasjoner tilpasset din virksomhet.

Tre ulike devices. Illustrasjon

Relevante blogginnlegg

En PC, skjerm, tastatur og mus .foto

Universell utforming: Blinde kan også se

Les blogginnlegget

En eldre dame og en ung gutt sitter i gresset med en PC og smiler til hverandre .foto

Alders-responsivt design – alder er bare et tall … eller?

Les blogginnlegget 

 

Tre mennesker på tur, på vei til en hytte og fjell i bakgrunnen .illustrasjon

Designere på nye eventyr
 

Les blogginnlegget

Kontakt oss for rådgivning

Er du interessert, eller lurer på hva vi kan tilby deg, send oss en beskjed så tar vi kontakt.

Bilde av kontaktpersonen Petter Stray. Foto

Bilde av kontaktpersonen Petter Stray. Foto

Petter Stray

Teamleder frontend

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.