Frontend-utvikling

Frontend-utviklerne våre jobber tett sammen med designere og backend-utviklere for å sikre en solid løsning i alle ledd.

Solid løsning i alle ledd

Frontend-utvikling handler om å oversette design til kode slik at en bruker kan samhandle med et nettsted. HTML, CSS og JavaScript er grunnsteinene som benyttes for å gjøre dette mulig. Frontend-utviklerne våre jobber for å oppnå tre mål:

  • Brukeropplevelse: Utvikleren sørger for at implementasjonen av nettstedet er i tråd med designet som er levert av interaksjonsdesigner.

  • Universell utforming: Koden som produseres legger til rette for at nettstedet kan benyttes av alle, uavhengig av fysiske forutsetninger.

  • Ytelse: Utvikleren benytter teknikker som sørger for at nettsidene laster raskest mulig, og minimerer brukerens ventetid og veien til målet.

Vi sørger for å holde oss oppdatert på det nyeste innen teknologi og trender i markedet, slik at vi står godt rustet til å anbefale bruk av teknologi som er best mulig tilpasset løsningen. En dynamisk nettside med høy grad av interaktivt innhold, vil være godt egnet å bygge opp med rammeverk som f.eks. AngularJS, React eller Knockout. En statisk informasjonsside vil kunne bygges i ren HTML5 og responsive rammeverk som Bootstrap eller Foundation.

Det er viktig at teknologien som blir valgt i hvert tilfelle understøtter løsningen. Visma har derfor ikke en ferdig pakke med frontend-teknologier, nettopp fordi det er prosjektbestemt og fordi trendene i markedet endrer seg hyppig. Vår erfaring er at det nyeste på markedet ikke nødvendigvis er det beste. Derfor vil et teknologivalg bli gjort på grunnlag av at det tilfører prosjektet en konkret verdi. Dette fører til raskere utviklingstid, lavere vedlikeholdsutgifter, færre lisensutgifter og mindre kompleksitet.

Frontend-utviklerne våre jobber tett sammen med designere og backend-utviklere for å sikre en solid løsning i alle ledd. 

Les mer om design og brukervennlighet på Visma-bloggen

ux-design-brukervennlighet

Hvordan kan man måle brukervennlighet?

| Teknologi

I dag forstår de fleste hva brukervennlighet er, men når vi skal utdype dette ytterligere, for eksempel i forbindelse med en kravspesifikasjon, begynner ting å bli vanskelig. For hvordan setter man et mål for hvor god brukervennligheten skal være i en applikasjon eller på en hjemmeside? Hvordan beskriver man krav som skal måles og veies, og som kan sjekkes ut når de er oppfylt?

Les innlegget
Designer tester AdobeXD

Slik bruker man Adobe sitt gratis UX verktøy – AdobeXD

| Teknologi

Det er ikke til å stikke under en stol at Sketch lenge har sittet på tronen som det mest brukte UX design verktøyet. Men nå har det dukket opp en utfordrer som kjører på Windows. Les mer om hvordan man bruker AdobeXD her:

Les innlegget

Bedre brukeropplevelse med service design

| Forretningsdrift

Hvordan skaper vi gode brukeropplevelser som møter forbrukeres stadig økende krav til digitale tjenester? Det handler om å virkelig forstå mennesket som bruker tjenesten, ifølge studenter ved Oslo Met, som har undersøkt hvordan brukeropplevelsen i Visma Flyt Barnehage kan styrkes.

Les innlegget