Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet (Udir) er en etat under Kunnskapsdepartementet, som har ansvaret for utvikling av barnehage, grunnskole og videregående opplæring.

 

Udirbeta

Udir har hatt et ønske om å ha en plattform for å formidle informasjon til skolesektoren; både ansatte, elever og foreldre. Denne plattformen bør være enkel og vedlikeholde, være oversiktlig og følge Udir sine retningslinjer for nett.
Bloggen skal bidra til en dialog om hvordan Udir og de som jobber i og med barnehager, skole og fagopplæring kan gi barn og unge en god og trygg utdanning. Det skal Udir gjøre ved å dele erfaringer, statistikk, nye løsninger og være åpne for hvordan ting kan gjøres enklere, smartere og mer forståelig. 
Visma Consulting ble valgt som totalleverandør til Udirbeta. Vi leverte alt fra interaksjonsdesign, grafisk design, utvikling av løsningen i henhold til kravspesifikasjon og oppsettet av Wordpress CMS. Vi hadde også en opplæringsprosess med kunden for å vise tips og triks i rammeverket, slik at kunden selv kan drifte og vedlikeholde løsningen.

Utdanningsdirektoratet har nå fått en blogg hvor de kan formidle følgende informasjon til sluttbrukerne:

  • Betabloggen skal vise fram hvordan Utdanningsdirektoratet jobber.
  • Ansatte i Utdanningsdirektoratet og andre inviterte kan dele erfaringer, statistikk, forslag til nye tjenester, ideer og kommentarer til aktuelle saker.
  • Betabloggen skal bidra til bedre kommunikasjon med sentrale målgrupper, utviklingen av udir.no og andre elektroniske tjenester.
  • Betabloggen skal invitere til dialog. Innspill er viktig, både for å skape forankring og involvering, men også for å få nyttige innspill fra brukerperspektivet.

 

Teknologi

Wordpress CMS, HTML5, CSS3, PHP, jQuery

 

Kundeuttalelse

Kommunikasjonsstaben i Utdanningsdirektoratet brukte Visma til å hjelpe oss med å sette opp en betablogg i Wordpress. Vi hadde en god avklaring av forventninger i forkant, fikk tydelig beskjed om hvilke avgjørelser vi trengte å ta og fikk kjørt hele dette miniprosjektet i løpet av noen korte uker. For oss var det viktig at siden skulle være tilpasset mobil, at visningen var enkel og grei og at vi ikke la på mer funksjonalitet enn det som er helt nødvendig. Vi er fornøyde både med den grafiske designen, utviklingen og med prosjektstyringen.

Sjekk resultatet her: http://udirbeta.udir.no/

Kontakt oss

Er du interessert, eller lurer på hva vi kan tilby deg, send oss en melding så tar vi kontakt.

Vi trenger ditt samtykke.

Portrett av en Visma konsulent

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.