Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt (NFI) ligger under Kulturdepartementet og er et forvaltningsorgan for staten innen filmområdet, samt rådgiver i filmpolitiske spørsmål. NFI har også ansvaret for å sette filmpolitikken til regjeringen ut i livet.

Norwegian films IOS app for Norsk Filminstitutt

Norsk filminstitutt (NFI) ligger under Kulturdepartementet og er et forvaltningsorgan for staten innen filmområdet, samt rådgiver i filmpolitiske spørsmål. Gjennom forskrifter og mandat har NFI ansvaret for å sette filmpolitikken til regjeringen ut i livet.

NFI administrerer en egen database over alle spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer produsert i Norge siden 2002. NFI hadde et ønske om å gjøre databasen mer tilgjengelig for publikum. I den anledning fikk Visma Consulting oppdraget om å lage en native iOS applikasjon for NFI sin filmdatabase.

Applikasjonen har blitt døpt Norwegian Films og gjør det mulig å utføre ulike søk i databasen. Det har blitt lagt stor vekt på å lage en attraktiv og brukervennlig app. Rene og oversiktlige sider, god navigering og godt strukturert innhold.

Applikasjonen er skrevet i Apples programmeringsspråk Swift som ble lansert i juni 2014, og er en av de første applikasjonene skrevet i Swift som er lansert i App Store.

 

Skjermbilde 1 av NFI app
Skjermbilde 2 av NFI app
Skjermbilde 3 av NFI app
Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.