Norad

Direktoratet for utviklingssamarbeid, Norad, er underlagt Utenriksdepartementet. Norad har blant annet ansvaret for å informere om alt norskstøttet utviklingssamarbeid.

Visualisering av statistikk for Norad

Direktoratet for utviklingssamarbeid, Norad, er underlagt Utenriksdepartementet. Norad har blant annet ansvaret for å informere om alt norskstøttet utviklingssamarbeid. I den forbindelse anser Norad at nettsidene er en stadig viktigere kanal for Norads informasjonsformidling. Norad ønsket å konsolidere sine publiseringsløsninger for å oppnå bedre effektivitet og enklere administrasjon.

Norad ønsket en statistikkportal, offisielt kalt "Norsk bistand i tall", for lettere illustrere datagrunnlaget for hva norsk bistand går til. Norsk bistand i tall gir deg enkel tilgang til all offisiell norsk bistandsstatistikk fra 1960 og frem til i dag. Du kan selv velge hvilket innhold og omfang du ønsker rapport på, og få tallene ut som kart, grafer og tabeller.

Visma Cosnulting gjennomførte utviklingsprosjektet i samarbeid med Norad. Dette inkluderte alle faser fra analyse, design, utvikling og test. Løsningen er bygget på Flash, Java, HTML/javascript og EPiServer CMS.

 

Skjermbilde av Norad projektet

 

Web-portal

Visma har implementert en ny publiseringsløsning for Norads nettsteder Norad.no, Bistandsaktuelt.no og Utvikling.no. Nettstedene inneholder blant annet funksjonalitet for multimediavisning, arrangementpåmelding, nyhetsbrev, debattforum og mulighet for å kommentere artikler. Løsningen er basert på publiseringsverktøyet EPiServer CMS. Visma har også ansvaret for support og drift av løsningen sammen med EPiServer.

Norad har med implementeringen av ny publiseringsløsning:

  • Samlet alle Norads nettsteder og nettjenester i en felles løsning.
  • Fått en felles leverandør for alle nettsteder og tjenester.
  • Oppnådd bedre utnyttelse av interne ressurser gjennom bedre kompetansedeling internt.
  • Enklere gjenbruk av tekster, funksjoner og annet innhold.
  • Brukervennlige, tilgjengelige, levende og attraktive nettsteder.

 

Visma har i tillegg designet og implementert en egen versjon av Bistandsaktuelt.no som er spesielt tilpasset mobil. Bistandsaktuelt har nå automatisk gjenkjenning av brukeragent (PC/tablet/mobil), som sørger for at brukeren kommer til riktig versjon av nettsiden.

 

Mobilversjon av Bistandsaktuelt.no